Municipi

L’Ajuntament de Pollença viatja a Madrid per la III convocatoria dels Premis Nacionals del Programa Agent Tutor

El municipi va ser pioner en la creació de la figura de l'Agent Tutor l'any 2001

L’Ajuntament de Pollença ha assistit aquest matí a l’entrega de premis per bones pràctiques que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l’Associació Nacional d’Agents Tutors concedeixen. El municipi va ser pioner en la creació de la figura de l’Agent Tutor l’any 2001. El projecte es va dur a terme a mode experimental i ja és reconegut per tot el territori nacional i autonòmic. A més, són molts els pobles de Mallorca que ja compten també amb policies tutors als seus centres d’educació.

Aquesta figura actua principalment a centres de secundària, on és realment important actuar davant de situacions perilloses per als menors com són els casos de bullying, cyberbullying, consum d’addiccions… Sent una figura d’autoritat policial però amb recursos pedagògics que pugui desenvolupar de manera eficient la tasca d’informar i garantir la seguretat. Així mateix, el seu paper està destinat a la formació i la conscienciació del que és correcte o no, del que podem fer per millorar algunes situacions, fomentar la participació i l’empatia, entre altres qüestions.

A l’acte han assistit Rafel Covas, el primer Agent Tutor de Pollença; Jaume Simó, oficial de la Policia Local; María José Jiménez, regidora de la Policia Local, i Martí March, el batle de Pollença.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button