Municipi

Què impliquen els començaments?

Consells pràctics per plantejar-se nous objectius

Els canvis de mes, anys o estacions són crucials per a la salut mental. Psicològicament, ajuda a realitzar un reset de la ment i conèixer quines són les motivacions i les activitats que ens fan bé. Aquest és el que es coneix com a efecte del nou començament.

A un món que funciona cada vegada a major velocitat, és necessari aturar un minut a respirar i a prendre consciència del que ens està funcionant de manera interna i del que no, per canviar-ho i millorar la nostra condició. Ja sigui a nivell de salut física, de propòsits personals o laborals, d’objectius financers, de projectes que volem dur a terme, de llocs que volem visitar… Sigui el que sigui, són les nostres petites qüestions a ebastar i els nostres somnis.

Tenir propòsits ajuda al fet que les nostres rutines no siguin tan rutinàries (valgui la redundància). Són les accions que podem anar afegint al nostre dia a dia per sentir una major emoció i que els nostres pensaments productius descansin. Tenint en compte que la majoria de propòsits que ens marquem siguin més personals que laborals.

En moltes ocasions, aquesta és una tasca difícil perquè ens estanquem al “has de…” i no gaudim del procés que cada activitat marcada ens genera. Per tal d’evitar-ho, s’ha de treballar l’autoconsciència per saber aturar aquests pensaments que ens frustren i ens creen angoixa. Respecte d’això, hi ha alguns llibres que són de gran ajuda, com ara Una petita passa pot canviar la teva vida: El mètode Kaizen, de Robert Mauer; Els set hàbits de la gent altament efectiva, de Stephen Covey; i Hàbits atòmics, de James Clear.

Consells pràctics per plantejar-se nous objectius

  • No és necessari fer un llistat de 50 propòsits, ni tan sols dels típics “12 propòsits, un per a cada mes de l’any”. Basten tres propòsits que abastin les àrees més importants de la vida: un personal, un laboral i un respecte de la salut.
  • No utilitzis els verbs “deure” i “haver”. Canvia-ho per “vull” o “faré”. En cas contrari, ho sentiràs com a una obligació i ho abandonaràs.
  • El llistat és teu, no dels altres. No et proposis coses que realment no fas per tu, sinó per quedar bé o acomplir amb els altres o la societat.
  • Tenir constància és el més important. No abandonis per molt que tenguis un mal dia, al final tot arriba i tot passa. Sé pacient.
  • Planteja els teus objectius a mode de vision board i tingues clar que això és el que mereixes, perquè ho vols. Valora la teva persona i el teu esforç.

En cas de ser una persona molt ansiosa o no saber per on començar, recorda que demanar ajuda no és res dolent. Dur a terme aquestes tasques no sempre és tan fàcil, per això cal que algú t’orienti.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button