Municipi

44 expedients sancionadors per comercialització fraudulenta i competència deslleial a Internet

Incrementa durant el darrer mes la venda fraudulenta de l'oli d'oliva als portals webs de compra i venda de segona mà

La Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, davant les denúncies presentades pel sector agroalimentari i els controls d’ofici, ha iniciat un total de 44 expedients sancionadors.

Les infraccions corresponen a la comercialització de productes alimentaris amb etiquetatge de productes provinents de producció local a les Illes Balears, sent totalment una adulteració. Especialment, s’ha incidit en els noms geogràfics protegits per alguna Denominació d’Origen Protegida o Indicació Geogràfica Protegida de les Illes Balears de l’oli d’oliva, begudes alcohòliques i espirituoses, vins, condiments, conserves, carn i productes carnis, fruits secs, espècies, mel, derivats de la farina i formatges.

Especialment, ha incrementat la venda fraudulenta de l’oli d’oliva produït per particulars durant el darrer mes. Aquesta es duu a terme a través de portals web de compravenda de productes de segona mà. Per tal de fer controls dins aquestes xarxes, els agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil col·laboraran amb la junta de Qualitat Agroalimentària i Producte Local.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button