MunicipiSalut

Un nou servei de suport psicosocial per a persones afectades pel VIH i usuaris de PREP

El Servei de Salut i l'associació ALAS signen un conveni per treballar conjuntament durant quatre anys

A dos dies de l’1 de desembre, que commemora el Dia Mundial de la Lluita Contra la Sida, tot són bones notícies al respecte. El Servei de Salut i l’Associació de Lluita Anti-Sida de les Illes Balears (ALAS) posen en marxa un nou servei de suport psicosocial per a les persones infectades pel virus de la immunodeficiència humana (VIH), persones amb la malaltia de la Sida i usuaris de PREP (profilaxi preexposició).

ALAS realitza actuacions i intervencions voluntàries per als pacients i els seus familiars, que són totalment complementàries i no substitutives de l’assistència sanitària que el Servei de Salut presta amb els mitjans propis. D’aquí la necessitat i el benefici de treballar conjuntament.

El conveni de col·laboració entre Javier Ureña, director general del Servei de Salut, i Paz Alcoverro, presidenta d’ALAS, s’ha prorrogat fins al 31 de desembre del 2027. Quatre anys durant els quals salut aportarà 48.000 €.

“El nou equip de suport psicosocial proporcionarà eines terapèutiques dirigides a afavorir l’adaptació del pacient i dels seus familiars al procés d’infecció, malaltia i tractament. També intervindrà davant possibles problemes de caràcter psicològic o social que poguessin afectar la convivència i adaptació del pacient al VIH, donarà suport psicològic als usuaris de PREP, orientarà parelles i famílies i formarà professionals”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button