CulturaMunicipiPollença

S’ha inaugurat l’exposició “Repensar disseny, repensar processos” de la XL Fira d’Artesania de Pollença

"No es tracta de tornar enrere, sinó de partir de tot el que hem après i mirar cap a un món més sostenible"

Enguany s’ha fet una aposta per reflexionar sobre què és la Fira de Pollença, però també com som com a societat, cap a on volem anar i com volem mirar. Aquestes reflexions són les que es troben a la base i formen el punt de partida de l’exposició “Repensar dissenys, repensar processos” que avui s’ha inaugurat al Claustre de Sant Domingo. Aquesta, encara que s’hagi donat amb motiu de la fira, s’allargarà fins al dia 10 de desembre.

Francesc Cifuentes, d’Aulets Arquitectes, comissari de l’exposició, ha explicat la importància de donar una segona vida als materials que ens envolten. “Fins fa vuitanta anys, hi havia una relació directa dels materials que conformaven els mobles d’un habitatge i les persones que hi vivien. Aquest procés ha canviat i ens veim a un moment d’abandonament tant del territori, com del teixit empresarial, com de les persones que el conformen”.

A la mostra, es poden veure les soques que varen caure a causa del temporal Juliette durant el mes de febrer; el posterior tractament pel qual passa la fusta; la fusta tractada i que haurà d’estar un temps sense poder fer-se servir; i finalment, mobles que s’han produït amb aquest mateix material. És a dir, es veu el cicle complet productiu d’aquests objectes, i això és el que ens fa ser conscients de la seva essència i, com ben han explicat els ponents, el sentiment intrínsec.

Seguidament, Martí March, batle de Pollença, ha enviat el seu emotiu missatge. Afavorint la ciclicitat de la vida, les etapes que vivim i viu la mateixa natura. També ha explicat els motius d’aquesta exposició: innovar amb idees que la societat hauria de posar en marxa. I ha remarcat la necessitat de la sostenibilitat i d’entrar en una dinàmica que tengui impacte econòmic, social, cultural…

“Els nostres boscos estan descuidats, realment no hi ha gestió forestal; però els arbres cauen, hi ha incendis, per això l’hem d’aplicar i saber què feim dels nostres pins i alzinars. S’ha de pensar, s’ha de viure, s’ha de disfrutar. […] No es tracta de tornar enrere, sinó de partir de tot el que hem après i mirar cap a un món més sostenible. Gota a gota com una pluja fina que ha de possibilitar canviar esquemes, canviar cultures, canviar posicions”,

ha conclòs March.
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button