MunicipiPolíticaTots per Pollença

Martí March respon les crítiques de TOTS-EL PI

Ahir al matí, la coalició TOTS-EL Pi emití una nota de premsa en la qual comunicava que no assistiria al Ple extraordinari convocat pel batle de Pollença que es celebrava aquell mateix dia.

En aquell comunicat, el grup de la oposició transmitia la manifestació del seu descontent per la qual “es plantava davant la desconsideració del Batle i la manca de debat a l’Ajuntament de Pollença“, decidint així que cap dels seus regidors assitiria a la sessió en senyal de protesta.

Els punts a tractar en aquell ple giraven en torn a la convocatòria extraordinaria del mateix ple per tractar les al·legacions del seu portaveu, Tomeu Cifre Ochogavía, en torn a l’aprovació de la modificaciódel crèdit amb el qual s’aprovava el projecte de construcció de la nova esvoleta municipal. Aquest projecte situa la construcció de l’escoleta al Camp de’n Costa (actualment, el pàrquing de grava situat al costat del CEIP Joan Mas).

Les al·legacions presentades per TOTS-EL Pi en contra d’aquest projecte versaven sobre que a aquest pressupost no s’hi contempla que a aquest indret no es disposi d’elements com el subministrament d’aigua potable, clavegueram, comunicacions o corrent elèctrica, entre d’altres. El grup municipal defensava les seves al·legacions amb l’objecte que volia disposar d’un informe amb el que seria el cost real d’incloure aquests serveis. També en aquest ple s’havien d’aprovar la determinació dels dies elegits com a festius locals.

La resposta de Martí March

El batle de Pollença, Martí March, decidí convocar aquest ple amb procediment d’urgència degut, com diu ell, que baix la confecció del projecte de l’Escoleta Municipal hi recau una subvenció de 800.000 euros si és que aquesta escoleta és construïda abans del 2025. Si no, es perdria aquesta subvenció. Per aquest motiu, i “per el bé comú que representa la construcció d’una nova Escoleta Municipal al municipi“, el batle considera que encaminar des de ja (afegint que ja s’hauria d’haver començat a tramitar en l’anterior legislatura aquest projecte) esdevé urgent.

Així, justifica que la resposta a aquestes al·legacions es faci per la via més ràpida amb la declaració del ple com a extraordinari.

D’altre banda, també defensa l’extraordinarietat del ple amb el motiu que “no cal perdre-hi més temps” degut al fet que “l’informe de l’interventor de l’Ajuntament no va admetre les al·legacions en contra com a vàlides“.

“Una questio que vull posar de manifest es que el ple extraordinari se va fer en funcio de la alegacio de Tots pi. Una alegacio que l’ interventor va dir, a traves del seu informe, que tecnicament que no se podia aceptar
I una altra questio es que tots els grups tenien la informacio des de divendres.”

Martí March, batle de Pollença

En aquest sentit, si bé TOTS-El Pi manifesta el seu descontent per tal de convocar aquest ple de forma extraordinària, sense més consens i sense possibilitat d’un debat previ, motiu principal pel qual decidiren no acudir al ple, Martí March contesta remarcant de nou la necessitat d’enllestir ràpidament aquest projecte degut al perill que s’esgoti abans el temps i es perdi la subvenció.

El primer que escau per començar amb la construcció d’aquest espai és la confecció d’un projecte a través d’un arquitecte. I de forma complementària, un projecte de dotació de serveis elaborat per un enginyer. Ja, finalment a posteriori, es podrien posar en marxa les obres. Així, “un procés que no es preveu ràpid ha de començar el més aviat possible en vistes a que a l’horitzó s’hi troba la possible pèrdua dels 800.000 euros de subvenció”.

Consierda l’actitud del grup de la oposició Irresponsable

Si bé Martí March comunicà que considera l’actitud del grup TOTS-El Pi legítima, la titlla d’irresponsable.

D’altre banda, agraeix als altres dos grups de la oposició, UMP i PP, l’actuació de forma responsable mitjançant la qual acudiren al ple, on tot i que mostraren la seva no conformitat en la convocatòria del ple sense consens previ, considera que la repsonsabilitat d’aquests dos grups recau en el fet d’haver acudit al ple i haver votat a favor de la confecció del projecte. Un projecte que s’ha aprovat per unanimitat i que tots els grups coincideixen en que és interessant pel bé comú de Pollença.

Finalment, en relació a l’elecció dels dies festius del municipi, declara que en no caure en diumenge cap dels dos dies de festa: el Pi de Sant Antoni i els Moros i Cristians, els dies el·legits com a festius seràn els corresponents dimecres 17 de gener i divendres 2 d’agost, la qual cosa no genera un debat substancial.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button