MunicipiPolíticaTots per Pollença

TOTS-EL PI no assisteix al Ple Extraordinari com a protesta

El grup municipal TOTS-EL PI ha decidit no assistir avui al ple extraordinari convocat per el grup de govern del consistori per trobar que els últims plens s’han convocat sense consens.

TOTS-EL Pi presentà al·legacions contra la construcció de la nova escoleta al Camp de’n Costa apreciant que a aquest sòl rústic no s’hi compleixen les condicions necessàries per a la construcció de l’escola. Per exemple, que no hi ha subministrament elèctric i d’aigua potable disponibles ni tampoc conducció de clavegueram ja construït.

Després d’aquestes al·legacions, el batle Martí March va convocar un ple extraordinari per avui per tal de sotmetre a votació tals arguments. La manera de convocar el ple, diu TOTS- EL Pi, ha sigut sense consens respecte el altres grups municipals.

Amb aquest motiu i com a protesta, el grup polític ha aprofitat per expressar que consideren que existeix una falta de diàleg per part del batle.

La nota de premsa enviada per la coalició és la següent:

Tots-El Pi es planta davant la desconsideració del Batle i la manca de debat a l’Ajuntament de Pollença

Pollença, 4 de setembre de 2023 – En una mostra de fermesa i amb l’objectiu de reivindicar respecte cap a la feina dels grups de l’oposició, el Grup Municipal Tots-El Pi ha pres la decisió de no assistir al Ple extraordinari convocat per avui a l’Ajuntament de Pollença. Aquesta mesura sorgeix com a resposta a les recents pràctiques a l’hora de convocar els plens extraordinaris, sense consens previ amb els grups polítics ni comissió informativa preceptiva, així com la desestimació d’al·legacions formulades sense permetre un debat adequat.

El Grup Tots-El Pi sent que la seva feina i el seu paper a l’Ajuntament de Pollença han estat desconsiderats per part del batle, Martí March. La manca de consens en la convocatòria de plens extraordinaris i la negativa a donar espai al debat constructiu són problemes que han persistit en l’administració municipal, la qual cosa ha portat a aquesta decisió reivindicativa de no assistir al plenari d’avui.

Un exemple destacat d’aquesta problemàtica es va presentar en l’últim ple, quan la corporació municipal va aprovar una modificació de crèdit per al projecte de l’escoleta infantil de 0-3 anys, amb un valor superior als 200.000 €. En aquest context, el nostre portaveu, Tomeu Cifre, va presentar una sèrie d’al·legacions que van ressaltar la naturalesa de sòl rústic del terreny on es vol construir (Camp d’en Costa), aquest terreny manca així de serveis essencials com aigua potable, subministrament elèctric, clavegueram, comunicacions, entre altres, serveis que l’Ajuntament de Pollença ha de proporcionar en totes les circumstàncies.

El propòsit de les al·legacions presentades era obtenir un informe econòmic que reflectís el cost real, incloent-hi la provisió d’aquests serveis que no es tengueren en compte a l’hora de la valoració del cost del projecte i que és vital per tenir una comprensió completa de les despeses que s’hauran d’assumir en última instància.

Malgrat les preocupacions vàlides expressades i la necessitat de tenir en compte els aspectes tècnics i econòmics d’aquest projecte, el Batle Martí March va convocar un plenari extraordinari per avui, dilluns 4 de setembre a les 9.00 hores, sota l’argument d’urgència, sense motius aparents i amb l’objectiu de desestimar les nostres peticions sense consensuar-ho prèviament amb els portaveus i amb un marge molt breu de temps per preparar les respostes a la desestimació de l’al·legació.

D’altra banda, el batle segueix una línia d’actuació amb la qual minva el valor de les aportacions de la resta de grups polítics per ser opinions contràries a la seva. Impedint que l’oposició pugui expressar les seves preocupacions. Les pràctiques de Martí March destaquen per la manca de diàleg constructiu i la falta de consideració a les opinions de la resta de grups polítics, accions que posen en perill la democràcia. No se cerca consens ni tan sols en qüestions com les festivitats locals, que es donen per fet sense cap mena de debat.

Tots-El Pi espera que el Batle Martí March reflexioni sobre la importància del respecte a les veus divergents i la necessitat de fomentar el debat democràtic en benefici de les persones de Pollença.

Nota de Premsa emesa per la coalició TOTS-EL PI
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button