CulturaMunicipi

El batalló femení ja està preparat i ben armat!

Després que Joan Mas i les cristianes pollencines féssen una crida a files a les combatents de Pollença, a dia d’avui ja hi tenim un batalló ben armat de més de 50 dones valentes.

Recordau que enguany es faràn tres barreres per garantir una participació segura, controlada i amb facilitat per accedir i sortir pel combat de Sant Jordi.

Les cristianes que lluiten amb en Joan Mas a Sant Jordi ja estan preparades!

Cinc dies després d’haver començat la crida, ja s’han reclutat les cinquanta dones que es necessitaven per garantir l’organització de l’envestida a Sant Jordi. Per això, una part d’elles es va reunir ahir amb en Joan Mas i en Dragut per acabar de tancar els detalls.
Es varen definir 3 posicions:
-1a barrera: a l’altura del cantó de la Cortera, tancant el C/Sant Jordi
-Grup que envesteix: darrera la primera barrera
-2a barrera: després del grup que envesteix
La novetat d’enguany és que les dones no es limitaran a envestir als moros quan reculin fins a Sant Jordi, sinó que un pic hagin entrat, de manera totalment coordinada amb els càrrecs es col•locaran a diferents llocs ja determinats, col•laborant així amb les barreres que s’han de fer perque hi hagi espai per fer el combat de Sant Jordi.
Malgrat tenir ja l’organització assegurada, des del grup de voluntàries que enguany coordinen, animen a apuntar-se a reforçar les barreres, per aguantar millor la pressió. Es poden apuntar escrivint a 689583573 o 666045352.
Seguint la dinàmica dels darrers anys, el so dels corns és la senyal sonora que marca quan les dones s’afegeixen a la batalla a Sant Jordi. Ho fan en grup allà per recuperar un moment històric del simulacre que es representava segons conta Ramon Picó abans del 1860, però que es va perdre després. Aquest any, algunes al•lotes també començaran a fer sonar el corn.
Finalment, es va recordar que una vegada es montin les barreres en aquell tram del carrer, igual com passa amb la resta barreres, ja no es podrà passar, a excepció de les cristianes que arribin després i que volen entrar a la batalla, que podran passar per la part de darrera al carrer sant Jordi.
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button