Municipi

Resum d’un cap de setmana festiu

Aquest cap de setmana el municipi de Pollença ha viscut dies de tradició i molta bauxa. Coincidint, com sempre, les eleccions a càrrecs de Moros i Cristians amb la fi de les festes de la Verge del Carme al Moll, els dies s’han succeït amb intensitat.

Les votacions dels càrrecs de Moros i Cristians

El divendres tingué lloc a Pollença un preludi del que es viurà aquesta Patrona. Com cada any, milers de pollencins acudiren a votar.

Els primers elegits, els representants de l’Ajuntament Vella: Joan Vanrell Estrany, Joan llompart González, Miquel Vanrell Marquet i Toni Cifre Cànaves. Una victòria emotiva amb una especial particularitat: seràn Ajuntament Vella un pare i un fill: En Miquel Vanrell i en Joan Vanrell!

Seguidament començà el recompte per a elegir Dragut. Un recompte renyit on dues candidaturs sobrepassàren els mil vots, guanyant finalment Joan Miquel Seguí, Tomeu Llompart, Guillem Mascaró com a Dragut, Lloctinent i Abanderat.

I finalment, el recompte per a elegir l’heroi pollencí, Joan Mas. En aquest cas succeí allò mai vist: el sorteig fou tan renyit que hi hagué un triple empat a 930 vots. La diferència es trobava vot amunt, vot avall entre tres candidats: Jaume Mercer Cladera, Sergio Gómez Socias i Jaume Bestard Amengual.

Degut a aquesta mínima diferència es decidí procedir a fer quelcom que mai s’havia fet abans: s’efectuà de bell nou el recompte davant els tres candidats per a evitar errors, aportar fiabilitat i assegurar la certesa del resultat. Així, després d’una estona de tensió i molts de nervis dels candidats, es proclamà de vers les 2.30h de la matinada qui seria el Joan Mas d’aquest 2023: Jaume Mercer, amb 934 vots.

Les festes de la Verge del Carme Dissabte dia 15

Encara amb la ressaca de les votacions del divendres, el Moll es preparava per un dia festiu. L’horabaixa, tal i com vam informar-vos, actuà el grup d’entreteniment Cucorba a la Plaça Miquel Capllonch.

Els més petits, acopanyats d’una multitud de pares que també gaudiren de valent, cantaren i ballaren les cançons infantils més conegudes.

Per acabar el dia, el vespre hi tingué lloc la festa de Dj’s a la platja de la Gola. Un any més, molleros i molleres ballaren fins la sortida de sol amb els peus a l’arena.

Diumenge, dia de la Verge del Carme, patrona dels mariners

Ahir diumenge fou el dia que es tancava aquesta setmana de festivitats al Moll de Pollença. Amb la tradicional missa solemne, celebrada a les 18.30h i precedida de la processó en que es portà a navegar la Verge del Carme acompanyada de la banda de música, les autoritats i els molleros mariners i marineres que els volgueren acompanyar.

A nit, per posar fi a les festes de la Verge del Carme, els espectaculars correfocs feren foc i fum des de la Plaça Miquel Capllonch fins al passeig Saralegui. En acabar la seva típica desfilada, els jocs de pirotècnia seguiren amb el llançament dels cohets artificials un poc passades les 12.00h de la matinada.

Així es posà el colofó a aquesta setmana de festes i a aquest intens cap de setmana.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button