Municipi

Celebració del V festival aeri d’hidroavions ‘SPLASH-IN’ al Port de Pollença

Prop de 5.000 persones acudeixen a l'espectacle en una jornada de portes obertes

Ahir dilluns primer de Maig es celebrà el V FESTIVAL AERI D’HIDROAVIONS ‘SPLASH-IN’, al Port de Pollença.

L’esdeveniment fou una oportunitat per a gaudir de l’espectacle aeri de maniobres i funcions dels hidroavions, podent gaudir de l’experiència tant en l’acció com en la visita estàtica de les aeronaus, posterior al seu desplegament.

En un dia no tan assolejat com els que s’han venit succeïnt en les darreres setmanes, la base obrí les seves portes a les 10:00h del matí donant la oportunitat a la població civil de poder accedir a les instal·lacions militars de la Base amb l’únic requisit d’haver de presentar un document identificatiu.

La jornada de portes obertes s’omplí de bat a bat en una assistència de prop de 5.000 persones, a destacar l’abundant presència de famílies entre les quals els més petits al·lucinaren amb l’espectacle visual dels avions i la demostració en viu del que els pilots duen a terme en les seves accions contra incendis. A més, els mateixos professionals explicaren als assitents quines eren les característiques dels avions i els procediments duits a terme. Precisament, aquests hidroavions, 7 en total, a més de dos helicòpters i dels avions contraincendis del 43 Grup de les Forçes aèries, als que les maniobres estivals de prevenció i apagament de focs ens tenen avasats, provenien no només de diversos llocs d’Espanya sinó també d’altres països Europeus.
Malauradament, degut a les canviants condicions climàtiques, es va haver de cancel·lar l’actuació de 4 hidros i un helicòpter.

La vinculació de les bahies de Pollença i d’Alcúdia amb els hidroavions es remonta fins el 1921, on ja companyies de caràcter civil operaven al municipi i, a dia d’avui, la Base militar del Port és l’única del territori nacional que ostenta tots els requisits legals per a les operacions amb hidroavions.

Aquest esdeveniment, organitzat per la Federació Aeronàutica Mallorquina, ha servit també per acostar les instal·lacions de la base militar al poble; instal·lacions que habitualment romanen tancades a la ciutadania i que el nou coronel pollencí de la base, Alberto Sevilla Seguí, ha volgut obrir al públic.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button