Municipi

El pregó de la Setmana Santa dona inici a la festivitat cristiana

L'acte tendrà lloc avui a la parròquia de Pollença i a càrrec de Margalida Cànaves Campomar

Aquesta horabaixa tendrà lloc el pregó de la Setmana Santa, donant principi a la festivitat cristiana que commemora la passió de Crist, la qual coincideix amb les diferents escenes de Jesús de Natzaret: l’entrada a Jerusalem, el darrer sopar, el viacrucis, la mort i la resurrecció.

A les 20:30 hores a la parròquia de Pollença i a càrrec de Margalida Cànaves Campomar, “Poeta de la terra i del cel, Miquel Costa i Llobera”. Posteriorment, el Cor de Pollença i la Banda de Música de Pollença faran unes petites interpretacions musicals.

El diumenge 2 d’abril a les 9:30 hores, l’Ofici al Port de Pollença inaugurant el dia. A les 11:30 tendran lloc les benediccions de rams i la processó acompanyada dels Xeremiers Orats, per celebrar finalment una missa solemne a les 12 hores. A les 18:00 hores, el Viacrucis passarà per les creus del Calvari, finalitzant així el Diumenge de Rams.

El dia 5, Dimecres Sant, es farà la Missa Crismal a la Seu amb el bisbe de Mallorca, reunint l’Església diocesana abans dels dies sants del Tríduum i beneint els olis nous. L’horabaixa, a l’església de Monti-sion, el Rèquiem de Fauré per la Coral de sa Pobla (20:30 h).

El Dijous Sant, que cau en dia 6, és el dia del Sant Sopar i el lavatori dels peus. A les 17 hores, es du a terme la missa del Senyor a la parròquia del Moll. Posteriorment, a les 19 hores, a la parròquia de Pollença. Per acabar el dia, a les 21 hores, tendrà lloc la processó de la Sang i els Quadres de Passió.

L’endemà, 7 d’abril i Divendres Sant, a les 17 hores es du a terme l’acció litúrgica de la passió i la mort de Crist a l’església del Port. Igualment, a les 19 hores a l’església de Pollença. A la nit, al Calvari es farà el davallament de la creu. Amb càntics, pregària i recitacions del poema “Processó” de Costa i Llobera. Després de la processó, el Sermó de la Soledat de Maria donarà per acabat el vespre.

Dia 8, a les 18 hores es preveu la Solemne Vigília Pasqual al Port, i a les 20:30 hores, a Pollença. El Diumenge de Pasqua i de Resurrecció, a les 10 hores té lloc la missa Solemne a la parròquia del Port de Pollença. A les 11:30 hores, la processó de l’Encontrada i la Missa Solemne de Resurrecció a l’església de Pollença, acompanyats de nou pels Xeremiers Orats.

Dilluns de Pasqua, darrer dia de la festivitat, se’n puja al santuari del Puig per dur a terme una missa solemne pel rector Danilo de Urzeda, on predicarà Mn. Chigozie Darlington Ude. Amb la participació d’Aires de la Cala i els Xeremiers Orats. A partir de les 12:30 hores es faran jocs i altres activitats amb motiu de la Diada del Puig, amb un refresc de germanor i un dinar que incloure paella, begudes, postres i cafè.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button