Eu MollMunicipi

Avaries de subministrament elèctric contínues en Urbanització Las Palmeras en el Port de Pollença

Els veïns de la Urbanització, Las Palmeras estan cansats de sol·licitar a GESA-ENDESA que repari les infraestructures que proporcionen subministrament a la seva zona

Text per Maite Vasallo

Centenars de residents de la urbanització Las Palmeras del Port de Pollença, es veuen afectats per talls de llum cada vegada que hi ha una petita tempesta. Els talls generalitzats i continus es deuen a problemes en el sistema elèctric per falta de manteniment de les infraestructures per part de GESA-ENDESA, que tan sols realitza petites intervencions en comptes de solucionar el problema d’arrel.

L’incident i la problemàtica contínua amb el subministrament ha estat reportat tant a les autoritats locals com a la companyia elèctrica, cap de les dues entitats s’ha fet eco de les preocupacions dels veïns, que cada vegada que plou una mica es queden sense llum.

La passada borrasca Juliette deixà als residents d’aquesta zona sense electricitat durant 48 hores. La borrasca ha causat avaries en el subministrament en molts punts de l’illa, però els veïns d’aquesta urbanització denuncien que a ells els ocorre amb regularitat, a causa del mal estat de la caseta 5182 URB LAS PALMERAS, com de les torres que subministren a la urbanització. S’ha sol·licitat en diverses ocasions a l’empresa subministradora que resolgui el problema de goteres i humitats que sofreix la caseta i que provoca que es mullin els fusibles causant les apagades, que solen durar dies.

Aquests problemes només afecten aquesta urbanització, ja que les zones confrontants, com són apartaments Hàbitat, Hotel Duva, cases en zones rústiques “no urbanitzables” i enllumenat públic no pertanyent a la urbanització, no sofreixen aquests talls.

La falta d’energia elèctrica cada vegada que hi ha tempesta en aquesta zona residencial té conseqüències greus i perilloses, especialment per a aquells que depenen de l’electricitat per a l’atenció mèdica, la refrigeració d’aliments, la calefacció, motors per a prevenir inundacions, i altres serveis essencials.

En vista de tots els inconvenients causats per la deixadesa de les infraestructures per part de l’empresa subministradora i la falta de suport per part de l’Ajuntament, els veïns han decidit unir forces perquè se’ls escolti d’una vegada i que l’empresa GESA-ENDESA arregli el problema d’una vegada per sempre i que l’Ajuntament de Pollença prengui cartes en l’assumpte i se cerciori que així sigui.

Els veïns estan farts d’haver de sufragar pèrdues econòmiques a causa de la descongelació d’aliments i baixades de tensió en electrodomèstics, cada vegada que hi ha una petita tempesta. Per part seva, GESA-ENDESA no ha donat cap resposta de quan arreglarà el problema definitivament i repararà els danys que sofreix la caseta.

De tal manera, els afectats sol·liciten que les autoritats i la companyia elèctrica proporcionin informació clara i precisa sobre l’incident, així com les mesures que es prendran per a evitar que es repeteixi en el futur.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button