Eu MollMunicipiPolíticaUnides Podem

Es denúncia l’incompliment del recent estudi mediambiental d’Arrels Marines

Unides Podem demana que es revisin les actuacions de l'Ajuntament de Pollença

Recentment, es va presentar per part de l’Associació Arrels Marines un estudi de conservació i manteniment de la Badia de Pollença. En aquest, es fa referència a l’impacte que es produeix per les substitucions i reposicions d’arenes a les platges:

“Al tratarse de arenas muy finas, no biogénicas ni naturales estas se depositan en la columna de agua muy fácilmente y un bajo oleaje provoca un gran enturbiamiento del agua haciendo que no llegue la luz en el fondo y evita el crecimiento de los productores bentónicos. Además, este movimiento de arenas finas puede llegar a enterrar las especies bentónicas de la zona creando fondos de barrizal”.

El mateix Ajuntament, pocs dies després, va començar l’acondicionament de la zona amb actuacions que, segons el descrit, fan malbé el medi. Per aquest motiu, Unides Podem demana a la Conselleria de Medi Ambient que es revisin aquestes iniciatives i el pla de manteniment que es va presentar [podeu accedir a la notícia clicant aquí]. A més, destaquen que l’empresa explotadora de les platges, duu a terme les accions “sense que el plec de prescripcions tècniques ho expliciti i sense cap supervisió tècnica mediambiental”.

“Obviant les conclusions d’un informe científic, presentat públicament, pagat amb diners públics. On és la lògica? És normal que una palera tregui arena del fons marí sense control? De què serveix que s’encomani un informe a experts/es i després se’n faci cas omís?”, afegeix Michael Lorenzo Muller, regidor de l’Ajuntament de Pollença i portaveu del grup, qui ha fet present la denúncia al registre.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Consulteu també
Close
Back to top button
X