Eu MollMunicipi

El Port de Pollença, aixecat per obres

Les zones afectades són l'aparcament i les pèrgoles del Moll, així com el carrer Formentor

Avui comencen les obres de millora energètica i de les instal·lacions portuàries del Port de Pollença. En el marc d’aquesta intervenció impulsada pel Govern autonòmic a través de Ports Illes Balears es duran a terme diverses actuacions. Per una banda, es reordenarà l’aparcament i s’inclouran dues places per vehicles elèctrics, els quals disposaran de dos punts de càrrega. Així mateix, les pèrgoles s’adequaran per tal que s’hi puguin instal·lar 80 m² de plaques fotovoltaiques. Aquestes generaran 22.437 Kilowatts anuals i reduiran les emissions de CO₂. És per això, que l’aparcament de l’ORA romandrà tancat.

Per altra banda, s’enderrocaran les casetes on actualment es venen tiquets i que presenten un aspecte molt envellit. En substitució, es construiran 12 casetes noves amb una millora energètica.

Finalment, en aquesta intervenció es durà a terme un anivellament de voreres i paviments del passeig. Així com “s’adaptaran també les portes d’entrada dels pantalans al nou anivellament i es complementaran els escocells de les palmeres del passeig amb cautxú drenant”, expliquen des del Govern mitjançant una nota de premsa. També s’eliminaran les barreres arquitectòniques. Una manera d’hegemonitzar l’espai després que l’Ajuntament de Pollença milloràs el sòl del passeig Saralegui.

En total, en aquest projecte s’hi invertiran 800.000 euros i es preveu que les obres hagin finalitzat d’aquí a quatre mesos. És a dir, al març.

Presentació del projecte de reacondicionament de l’aparcament i zona de pèrgoles del Moll

Obres al carrer Formentor

Des de dia 2 de novembre, que el carrer Formentor està alçat. Modifiquen el paviment i treballen per anivellar-ho amb la voravia. També es renovaran les canonades de pluvials i les d’aigua neta i fecals on sigui necessari. L’esmentada actuació s’emmarca al si d’un projecte que també inclou una intervenció a la plaça Miquel Capllonch, tot i que aquesta encara no té data d’inici.

El delegat del Port de Pollença, Andrés Nevado, explica que no saben quan finalitzaran aquestes obres, ja que “és de gran envergadura”. Assegura que intenten no dificultar la tasca als negocis amb local en aquesta zona. En total s’hi invertirà 1.100.000 euros aproximadament.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button