Municipi

“Per un món millor i més humà”: Dia Internacional de l’amistat

Coneix més sobre aquesta data especial que cerca enfortir els llaços d'amistat en el món sencer

El 30 de juliol se celebra a tot el món el Dia Internacional de l’Amistat, en honor a aquest sentiment desinteressat que és capaç d’unir a persones molt diferents, trencar fronteres i crear llaços de solidaritat. 

El reconeixement oficial d’aquesta efemèride ha estat iniciativa de l’Assemblea General de Nacions Unides l’any 2011, quan va proclamar el 30 de juliol com el Dia Internacional de l’Amistat, a proposta de la Croada Mundial de l’Amistat.

L’objectiu de l’ONU és transmetre aquest sentiment com una eina per aconseguir la pau, acabar amb la violència i la pobresa, contribuint a una societat més justa i sostenible. En definitiva, que hi hagi harmonia dins dels pobles i entre ells.

El juny de 1958 un grup d’amics es van reunir per celebrar el Dia de l’Arbre a Puerto Pinasco (Paraguai). Va ser el Dr. Artemio Bracho, director de l’hospital de Puerto Pinasco, qui proposà la instauració d’un dia per festejar l’amistat entre els éssers humans. Ell pensava que, ja que hi havia un Dia del Pare, Dia de la Mare, i Dia de l’Arbre, com no hi havia un dia per celebrar l’Amistat?

Aquell dia es va fundar l’organització civil internacional anomenada Croada Mundial de l’Amistat, el lema és “Per un món millor i més humà”. Aquest mateix any es va celebrar la Primera Setmana de l’Amistat a Paraguai.

El govern paraguaià, va realitzar gestions per celebrar el Dia Internacional de l’Amistat, que es va transmetre a altres països d’Amèrica Llatina, i finalment va arribar a l’ONU.

Avui, celebrem aquest dia arreu del món amb les nostres vertaderes amistats, que en el món que vivim avui dia, es compten amb els dits d’una mà. Així com diu el refraner: “Amics i llibres tingues pocs, però bons“.

“Cada nou amic que guanyem en la carrera de la vida, ens perfecciona i enriqueix, més encara que pel que d’ell mateix ens dóna, pel que de nosaltres mateixos ens descobreix”

Miguel de Unamuno

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back to top button
X