EconomiaMunicipi

Pollença, un dels catorze pobles amb establiments emblemàtics

Un total de nou comerços pollencins han estat catalogats, set d'ells com a emblemàtics

Avui matí s’ha presentat la web del projecte Emblemàtics de les Illes Balears, de la mà del vicepresident Juan Pedro Yllanes. Es tracta d’un espai que permet conèixer més d’aprop als, de moment, 102 establiments comercials catalogats d’un total de catorze pobles de les illes.

Emblemàtics sorgeix amb l’objectiu de fomentar, reconèixer i impulsar el teixit comercial tradicional, donant-los visibilitat i explicant la història que hi ha al seu darrere. Tot i que de moment, només hi ha inclosos 14 municipis, s’espera que, poc a poc, siguin molts més els que en formin part.

Per tal que els comerços puguin formar part d’aquest projecte, són els mateixos ajuntaments que en fan l’elecció en relació a si compleixen alguna de les tres categories següents. En el cas que algun compleixi totes tres, passa a ser reconegut com a un comerç emblemàtic.

  • Comerços arrelats: realitzen una activitat singular i diferenciada o bé molt tradicional del territori. També aquells que fomenten la desestacionalització.
  • Comerços amb història: locals que porten desenvolupant una mateixa activitat des de fa 75 anys o més i els comerços amb una antiguitat major a 50 anys.
  • Comerços amb patrimoni: espais que compten amb elements patrimonials protegits inclosos en el POUM, aquells que contenen un valor arquitectònic significatiu o han estat lloc de fets històrics socials rellevants pel municipi, és a dir, amb cert valor immaterial.

Set establiments pollencins catalogats com a emblemàtics

Un total de nou comerços pollencins- Cabrer Joiers, Can Bisquerra, Can Corretja, Can Xumet, Forn Can Banya, Forn Can Payeras, Forn Formentor, Forn i Botiga Can Rabassó i Teixits Vicens– s’incorporen a aquest nou projecte.

De tots ells, set, quasi la majoria, compleixen les tres categories i, per tant, han estat nombrats com a emblemàtics, a excepció del Forn Formentor i el Forn i Botiga Can Rabassó, que han estat catalogats com a comerços arrelats i amb història.

Font: web Emblemàtics Illes Balears

A la pàgina web es detalla la història i informació, acompanyat d’imatges de cada un d’ells que formen part de la singularitat de Pollença i dels comerços amb més sentiment i tradició del nostre municipi.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button