EconomiaMunicipi

Pollença reviu: el mercat turístic es reactiva

L'ocupació d'habitatges vacacionals augmenta i provoca un canvi en la tendència dels clients i de les seves necessitats

En qüestió d’un parell de dies i arrel de la relaxació, lenta i progressiva, de les mesures de restricció; Pollença comença a aixecar el cap en l’àmbit turístic i comercial. Encara que són molts els comerços i establiments afectats per la crisi sanitària; poc a poc es comencen a detectar alguns moviments de reinici en l’activitat.

L’ocupació de l’habitatge turístic és un dels primers en reviscolar, repercutint a la vegada en l’afluència als comerços de la zona. En aquests moments, l’ocupació és molt alta i fins i tot s’ha esgotat l’oferta de cotxes de lloguer. Això sí, s’ha de tenir en compte que les flotes no són les mateixes que en els estius anteriors sino que s’ha vist reduïda dràsticament per poder fer front a la baixada de visitants.

CONVIVÈNCIA ENTRE RESERVES I ANUL·LACIONS

La possibilitat de viatjar i els canvis en la incidència no permet encara una solidesa a l’hora de mantenir les reserves i s’estàn produïnt cancel·lacions segons canvien o no algunes de les restriccions de moviment. Notícies positives com que l’Hotel Miramar podria obrir ja a inicis de juny i d’altres negatives com que els apartaments vacacionals situats a blocs d’edificis no tenen demanda en aquest moment. Malgrat les anul·lacions, les agències noten un fort creixement de l’interés en lloguer. Des de Portvil, per exemple, ens informen que durant el dia d’ahir es varen arribar a rebre fins a 18 reserves. “És cert que hi ha anul·lacions però es nota que tot va en augment“, comenten des de l’agència.

Imatge de la pancarta SOS Turisme a un dels aparthotels del municipi

CANVIS DE TENDÈNCIA EN EL PERFIL TURÍSTIC

En aquests moments, l’oferta més demandada és la de les cases disponibles per temporada baixa; ja que es troben a preu molt assequible i són moltes les famílies que ho estàn aprofitant. Per una altra banda, el lloguer de les cases vacacionals s’ha flexibilitzat i així com en estius passats, les reserves encaixaven matemàticament dins el calendari previst; aquest ha fet girar la tendència. Ara, els inquilins allarguen l’estància segons canvia la seva situació personal, professional o fins i tot sanitària. Un dels perfils que més s’està extenent com a client és el de les persones que aprofiten un lloguer vacacional per teletreballar i gaudir a la vegada del temps lliure que disposen a un lloc diferent a la seva residència habitual. Aquests clients demanen que es reforci la connexió a internet i són moltes les empreses que ja estàn contractant més megas per garantir aquest servei.

Moviments d’activació que, enmig de les mesures restrictives amb les quals encara convivim, ens permeten distingir un perqué de la seva existència i alimentar l’esperança de que aquest estiu poguem tenir temporada turística.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button