Municipi

Entrada en vigor dels nous límits de velocitat

A partir d'avui estaran actius. Varien per tipus de via? Quines són les multes per infringir? Ho repassem a continuació

A partir d’avui dimarts 11 de maig estaran actius els nous límits de velocitat als quals haurem de circular en ciutat o poblat. Aquest canvi que entra ara en vigor, i que limita de forma genèrica la circulació a 30, 20 o 50 km / h segons el tipus de via.

Els nous límits de velocitat estan recollits en la modificació del Reglament General de Circulació mitjançant el Reial Decret 970/2020, de 10 de novembre, va ser publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) l’11 de novembre.

Tanmateix Trànsit dóna un marge de sis mesos des de la seva publicació perquè els municipis adaptin la senyalització, a més que els ciutadans a coneguin la nova normativa.

En aquest RDL es recull que els nous límits genèrics de velocitat en carreteres urbanes són de:

  • 20 km / h en vies que disposin de plataforma única de calçada i vorera.
  • 30 km / h en vies d’un únic carril per sentit de circulació.
  • 50 km / h en vies de dos o més carrils per sentit de circulació.

Multes i pèrdua de punts

D’aquesta manera, a partir de l’11 de maig haurem de complir les noves limitacions, ja que no fer-ho suposarà una multa. Les infraccions per excedir la velocitat fixada per la via, depenen de quan s’excedeixin el límit imposat, poden ser o bé greus o bé molt greus, comportant resta de punts en alguns casos (entre dos i sis). I pel que fa a les sancions, oscil·len entre els 100 i els 600 euros (la meitat si ens atenim al pagament immediat).

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button