Alternativa per PollençaMES -ESQUERRAMunicipiPolíticaTots per Pollença

Abstencions i sortides del ple davant la votació de la supressió de pas de Ternelles

La supressió de la servitud d’accés a la mar i al Castell del Rei a través del camí de Ternelles ha estat el tema estrella

L’ajuntament de Pollença ha convocat un Ple extraordinari aquest dijous.

L’ordre del dia de la sessió plenària ha estat el següent:

  1. Expedient 24/2021. Dictamen per a l’aprovació de la resolució de
    reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de crèdit núm. 1-2021
  1. Expedient 570/2021. Dictamen per a l’aprovació, si procedeix, de les bases reguladores per concedir subvencions a les empreses que utilitzin el català com a llengua habitual
  2. Expedient 4104/2020. Dictamen per a l’aprovació de la resolució
    d’al·legacions i aprovació provisional, si procedeix, de la modificació puntual del PGOU local per a la seva adaptació al PORN de la Serra de Tramuntana mitjançant la supressió de la servitud d’accés a la mar i al Castell del Rei a través del camí de Ternelles (polígon 4, parcel·la 649), en compliment de la interlocutòria dictada en data 29.05.2020 per la sala del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (PO 122/2013)

Aquest tercer i darrer punt ha estat el més destacat al plenari extraordinari. L’equip de Govern, ha estat l’únic que votat a favor de llevar la servitud d’accés a la mar i al Castell del Rei a través del camí de Ternelles.

El batle, Tomeu Cifre, ens ha explicat que ténen “un mandat judicial que ens obliga a tirar endavant la modificació del PGOU”, i afegeix que només cumpleixen “l’execució de la sentència”. Amb tot, Cifre ha manifestat que com Ajuntament els hagués “agradat que al seu moment les coses s’haguessin fet de manera diferent”, referint-se a la “innació per part de medi ambient i el Govern”, que fa uns mesos criticava.

Per altra banda, Junts Avançam han votat en contra. Ja que, com ens ha explicat Miquel Àngel March, pensen que “es una barbaritat llevar la servitud”. I ha afegit que “no donam la batalla per perduda, i seguirem treballant per aconseguir reobrir el camí de Ternelles fins a la mar i fins al Castell”.

Alternativa per Pollença, han optat per aixecar-se a l’hora de la votació i “no formar part de l’acte de supressió de la servitud de pas de Ternelles”. Ja que, Pere Josep Coll, el portaveu del grup, ens ha explicat que els sembla que “la interpretació de la sentència que fa la Sala del Contenciós Administratiu del T.S.J.I.B és una vergonya i està feta a mida de la propietat”.

A més, Coll ha remarcat que encara que consti com una abstenció, “no hem volgut formar part d’una votació que ha suposat una vulneració d’un drets de tots els ciutadans, en benefici d’una de les famílies més poderoses de l’estat, que amb l’excusa mediambiental estan apoderant-se del que no els hi correspon”.

Michael Muller, portaveu de Podem Pollença, ha explicat que s’hi han abstingut i “perquè no hi havia opció a votar en contra, ja que és una interlocutòria del tribunal suprem, abusiva i desproporcionada i que no respecta el que va dictaminar el tribunal suprem l’any 2017”. No els sembla “cap bona notícia, és una pèrdua per la ciutadania de Pollença guanyada per una família molt poderosa”.

Mostra més

Articles relacionats

Un comentari

  1. Mentre que no es construeixin hotels o vivendes vacacionals dins aquesta zona tan verge ja val. Ara que tots els illencs que no tenen res a fer van d’excursió probablement hi farien més mal que bé.

Back to top button