CulturaMunicipi

Sant Sebastià, protector contra la pesta i les epidèmies

Enguany no hi haurà processó ni ball dels Cavallets a Pollença

Avui, 20 de gener, és Sant Sebastià, l’antic patró d’hivern de Pollença, ja que la seva importància s’ha vist sobrepassada per la popularitat de les festes de Sant Antoni.

Tot i així, el poble conserva la processó dels Cavallets i l’Estendard en honor a aquest Sant. Els primers ballen al ritme del flabiol i tamborí, mentre que el segon, porta una gran bandera que fa onejar de banda a banda.

Enguany però, com molts altres actes, aquesta processó i el ball dels Cavallets s’han vist suspesos, havent d’esperar a l’any que ve per a veure’ls de nou.

Cal apuntar un detall curiós d’aquest Sant en un any de pandèmia com és aquest. I és que Sant Sebastià va ser invocat com a protector contra la pesta i les epidèmies en general, per lo que el convertí en patró de molts pobles i ciutats que havien sofrit alguna epidèmia, per tal de rebre aquesta protecció cap als seus ciutadans.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button