MunicipiSalut

Nou rècord de contagis: delicada situació a les Balears

S'han notificat deu defuncions per covid-19 en les darreres 24 hores a les Illes

Aquest dimecres s’han comunicat 770 noves infeccions, nou rècord en un sol dia des de l’inici de la pandèmia. I, 242 contagis més que aquest dimarts. 402 casos han estat detectats a Eivissa, 303 a Mallorca, 53 a Menorca i 12 a Formentera. En aquesta jornada, Eivissa ha agafat el relleu a Mallorca i es troba amb una incidència descontrolada.

La taxa de positivitat – el percentatge de PCR positives sobre les realitzades- s’ha situat en el 10,48 per cent. Així mateix s’han notificat altres deu morts, també rècord de defuncions en una sola jornada per segon dia consecutiu. Encara que, és precís puntualitzar que des de la Conselleria de Salut han remarcat que aquestes morts corresponen a morts esdevingudes entre els passats 3 i 18 de gener. Així, la xifra acumulada de morts des de l’inici d’aquesta crisi sanitària ja puja a 538 a les Balears. Així ho podeu veure al següent gràfic:

En l’àmbit espanyol, també hi ha hagut rècord des de l’inici de la pandèmia, ja que, s’han comptabilitzat 41.576 nous casos de coronavirus en les darreres 24 hores.

Per aquest motiu, i com us hem explicat aquests dies, s’ha posat sobre la taula la  possibilitat d’avançar el toc de queda a les 20.00 hores. Una proposta que, de fet, donen suport la majoria de comunitats autonomes per posar fi a la covid-19. Però, aquest dimecres, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha refusat aquesta opció perquè creu que les mesures actuals “són suficients” i per al moment descarta la possibilitat d’avançar el toc de queda.

Referent a Pollença, aquest dimecres hi ha 55 casos actius segons el PAC i 200 segons la Conselleria de Salut. Ens trobem entre els deu primers pobles de les Illes amb més incidència del virus.

Dades Conselleria de Salut

Quant a la vacuna, les residències de gent gran de Pollença i del Port de Pollença ja han rebut la primera vacuna -dia 28 de desembre i dia 18 de gener, respectivament-. Aquest dimecres, la residència Sant Domingo, rebia l’arribada de la segona dosi de vacunes contra la Covid-19. Pots saber tota la informació aquí.

Recordau que, des de Som Pollença, cada dia actualitzam la informació del municipi. Tant del que ens arriba del Centre de Salut municipal, com les dades oficials de la Conselleria de Salut. Aquestes darreres, recordam que varien a causa de que compten tots els positius de persones empadronades al municipi -també les que no viuen a Pollença i per tant, s’han fet la prova a un altre centre-. A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que dóna el PAC durant aquest temps.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X