Municipi

Presència de pollencins al Col·legi Major Penyafort, clausurat i declarat en quarantena

Els joves estudiants ens conten com estan vivint aquest segon confinament

En la darrera setmana el Col·legi Major Penyafort-Montserrat de Barcelona s’ha fet ressò en els mitjans de comunicació per haver-se convertit en una de les primeres residències universitàries confinades per mor de la Covid19, en la qual hi ha uns 200 estudiants aïllats i, aproximadament, uns 70 positius, a l’espera de nous resultats de PCR. Allà hi resideixen 6 pollencins i alguns d’ells ens conten, a continuació, com estan vivint aquest segon confinament.

Aina Cladera, estudiant de Dret a la Universitat de Barcelona, és el segon any que està al col·legi major i assegura que aquesta nova quarantena li ha mostrat experiències que mai abans havia viscut des que resideix allà.

L’ambient que s’ha creat és molt especial perquè, tot i que estam cadascú a la nostra habitació, mantenim el contacte a través de cartes, post-it a les portes, sortint a la finestra i han tornat els aplaudiments de les 20h!

Post-it enganxats a les portes per a identificar els positius dels negatius

Aina ens conta que tot va començar quan poc a poc es van anar detectant positius i la direcció del centre decidí fer PCR masives, les quals segueixen fent a dia d’avui, i quasi tothom va donar positiu. Quan hi havia uns 50 casos, la residència va decidir tancar, de forma que no es pot entrar ni sortir d’allà fins el proper dia 20, quan es preveu l’obertura i l’entrada dels estudiants que eren a fora, sempre i quan presentin una PCR negativa.

Per altre part, Toni Pizà, estudiant de primer d’Enginyeria Agrònoma, ha volgut desmentir el que molts mitjans de comunicació han assegurat: que el motiu d’aquesta onada de casos al Penyafort, era a causa d’una festa il·legal que els joves estudiants havien celebrat. Davant això, Pizà afirma que “no hem realitzat cap festa. Nosaltres, el màxim que hem fet, ha estat anar a algun local o bar, però sempre respectant els horaris i mesures que dicta la llei”.

Toni assegura que “duim una rutina bastant marcada amb la feina de la universitat, per lo qual el temps ens passa aviat. A més, cada dia a l’hora de sopar i dinar feim videotrucades amb els altres companys confinats i, de tan en tant, també un poc d’exercici”.

Les famílies estan tranquil·les pel tracte que té el col·legi major cap a nosaltres i la informació que els dóna a elles.

Pizà ha explicat que, tot i la distància que hi ha entre Barcelona i Mallorca, la seva família està tranquil·la davant la situació, ja que la residència està atenent-los molt bé i informant als pares via email de les novetats que hi pugui haver.

Alexandra Gonzàlez és una altra de les pollencines que hi ha al centre. La jove, estudiant de Disseny de Moda, ens conta que ella comparteix habitació amb una companya i això fa que sigui menys pesat, ja que es distreuen amb més facilitat.

En quant al funcionament dels serveis del centre, no tenen cap contacte amb els treballadors. Els pujen el menjar dins bosses i els toquen a la porta per avisar que ja el tenen llest. A cada planta hi ha dos banys, els quals comparteixen, i han habilitat un pels qui són positius i un altre, pels negatius.

Alexandra ha aclarit que, igual que els seus altres dos companys, no han celebrat cap tipus de festa ni botellot. Només han sortit a algun bar, dins el que és típic dels joves, però sempre respectant la llei. Ara, el que els queda és sortir a aplaudir a les 20h i a cantar l’himne del Col·legi Major Penyafort-Montserrat, com podeu veure en el següent vídeo.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X