EconomiaMunicipi

27 de setembre, dia mundial del turisme

Aquest sector ha estat un dels més afectats per la pandèmia

El Dia Mundial del turisme es va establir el 27 de setembre de 1980 a commemoració al cap de 10 anys de la creació de l’Organització Mundial del turisme (OMT). El seu objectiu és destacar la importància d’aquesta indústria per conservar els llegats cultural i natural, i aconseguir una comprensió mútua entre pobles i reconèixer la seva importància per a l’enfortiment econòmic; de fet, l’OMT considera que el 10 per cent del producte intern brut de tot el planeta prové d’aquest sector, i que el 10 per cent dels empleats del món treballen en el turisme.

Des de la seva creació, el Dia Mundial del turisme ha tingut un tema al voltant del qual gira la celebració, i el 2020 serà ‘Turisme i desenvolupament rural‘.

Escenari complicat

Aquest dia és una efemèride molt important per a les Illes Balears, unes illes turístiques, però també ho és per a la resta de món. Aquesta data, arriba en un moment estrany en el qual cap de nosaltres imaginava estar fa uns mesos. Per descomptat, la pandèmia de COVID-19 ha afectat profundament a tots els sectors del turisme, i ja és considerada la crisi de més envergadura en tota la història de l’OMT.

El turisme ha estat un dels sectors més afectats per la COVID-19 i cap país ha quedat il·lès, amb restriccions en els viatges i una caiguda sobtada de la demanda dels consumidors que ha provocat una caiguda sense precedents del nombre de turistes internacionals.

Com ús contàvem fa unes setmanes, a Pollença -i a la resta de Mallorca- l’hostaleria ha sofert molt sobretot des que els Tour operadors internacionals van cancel·lar els paquets de turístics. Amb aquest factor i d’altres, a conseqüència de la crisi sanitària, la temporada ha estat molt curta i escassa.

Davant aquesta situació, només queda esperar que tot torni a lloc perquè l’estiu que ve es presenti una millor temporada turística.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button