Municipi

Problemes al camí de Cala Bóquer

Es demana un únic camí ben senyalitzat

El camí de Cala Bóquer és aquell que uneix la zona urbana del Port de Pollença amb Cala Bóquer passant per les cases i la vall del mateix nom. Aquesta és una de les cales amb més renom del municipi que la converteix en una de les més visitades. El darrer tram del camí, -entre el Coll del Moro i la platja- és el que presenta diversos problemes que, amb el pas del temps, es van agreujant.

La combinació del sòl, principalment d’argila, les precipitacions i el pendent de la zona són els principals motius que fan que el camí s’erosioni fàcilment. A més, el pas dels excursionistes i de la gent que s’acosta a veure les vistes, així com el pas dels animals que allà hi viuen també són un factor important, ja que provoca que la vegetació es fragmenti i es creïn camins nous que no fan més que confondre als excursionistes que desconeixen la zona, fins al punt que alguns s’han quedat extraviats.

Per tant, és una zona amb uns condicionants idonis que afavoreixen l’erosió (sòl i pendent) que es veurà reforçada a més pel trànsit de persones i animals que no faran més que consolidar aquests nous camins.

Per aquest motiu, veïns del poble demanen que se senyalitzi un únic camí “per així evitar que les persones transitin per aquests nous tiranys secundaris”. D’aquesta manera, s’afavoriria la recuperació de la vegetació que, alhora, ajudaria “a fixar el sòl i així reduir els processos erosius”. Igualment, també “s’haurien de posar cartells informatius explicant la problemàtica existent i la necessitat de transitar únicament per un sòl camí”. Finalment, “s’haurien d’instal·lar elements dissuasius per tancar la resta de tiranys secundaris”, ens explica el geògraf i esportista pollencí Miquel Llompart.

Plànol Cala Bóquer amb el camí principal indicat en vermell. Proporcionat per M. Llompart.
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button