Meteorologia

Ja es pot gaudir de l’anomenada “lluna de blat”

La darrera lluna plena de l'estiu es trobarà en el seu màxim esplendor aquesta nit

L’arribada del mes de setembre suposa, encara que no de manera oficial, gairebé el final de l’estiu, potser el més atípic de la nostra vida. Però, encara queden els últims cops de cua per aprofitar el bon temps, sempre complint les mesures sanitàries per evitar una major expansió de la Covid-19.

Així mateix, a partir d’avui podrem viure un fenomen agraït als ulls, com és l’última lluna plena del mes de setembre, que també es coneix com a lluna plena de blat, perquè és l’època en què se sembra aquest cereal.

Aquest dimecres la lluna plena de setembre tanca el cicle estival de fenòmens astronòmics d’aquest 2020. Després de la pluja de Perseides, de la qual vam parlar fa unes setmanes, avui s’ha ensetat l’anomenada ‘Lluna de blat de moro’. El satèl·lit terrestre ha arribat a la seva fase plena aquest dimecres, 2 de setembre, al voltant de les 07:22 hores del matí a la península Ibèrica, Ceuta, Melilla i les Illes Balears, segons l’Agenda Astronòmica 2020 elaborada per l‘Institut Geogràfic Nacional.

Encara així, segons Space.com, una web especialitzada amb l’espai, la lluna arribarà a la fase plena després de la mitjanit d’avui. Aquesta, apareixerà plena durant uns tres dies al voltant d’aquesta hora, des d’avui a la nit fins al dijous 3 de setembre al matí.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button