CulturaEntrevistesMunicipiPollençaVídeo

Disparitat d’opinions sobre els Cossiers i la Dama

Ha estat una decisió consensuada? Realment no es podria haver ballat?

Enguany, els Cossiers i la Dama no dansaran per les festes de la Patrona. Des de l’organització ho van anunciar ahir i apel·laven a “la responsabilitat” en l'”excepcional i delicada situació” derivada de la crisi sanitària. Ha estat una notícia que ha despertat opinions dispars en el si de la societat pollencina. Trobem persones que estan completament d’acord amb la decisió i els arguments donats, mentre que una altra secció considera que es podria haver buscat una alternativa. Però això val més ho escolteu per vosaltres mateixos en el vídeo enregistrat avui dematí a la Plaça Major.

Els cossiers no ballaran per la Patrona

Ha estat una decisió presa pel conjunt de cossiers?

Han posat un comunicat en nom dels cossiers, quan a ells no els hi han donat l’oportunitat de dir la seva“, ens afirmen fonts fiables. Expliquen que ha estat una decisió presa pels organitzadors, qui no són balladors, sense tenir en compte l’opinió dels protagonistes reals. Així mateix, remarquen que als cossiers se’ls va informar tan sols unes hores abans de treure el comunicat.

Es podria haver ballat?

A propòsit, les fonts consultades consideren “que era el millor any per ballar, ja que el públic hagués estat més pendent dels Cossiers i la Dama“. En la mateixa línia, Maria Àngels Vallori, una de les darreres dames que hi ha hagu, opina que “s’hauria de poder ballar l’oferta a l’església, ja que és un dels moments més emotius“. Això sí, sempre “respectant les mesures pertinents”.

Però no tot són crítiques vers la decisió de no sortir durant les festes de La Patrona del 2020. Una altra persona que ha participat de manera activa durant anys en l’organització d’aquesta dansa, considera que és una decisió “correcte degut a les circumstàncies sanitàries“. Des del seu punt de vista, “hi ha actes que necessiten la calor del públic i aquesta dansa n’és un exemple“. Creu que els cossiers i la dama d’enguany ballarien “amb desavantatges“, “en el moment en què no hi pot haver el mateix públic que altres anys, no estan en igualtat de condicions“.

A més a més, es demanen per què “tretze persones no poden ballar una dansa que no suposa contacte, però sí que poden sopar juntes en un restaurant“.

Altres consideracions…

Després d’això, les fonts consultades aprofiten la situació per apuntar que ara és l’hora de fer uns estatuts i formalitzar l’associació!”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button