Municipi

Fase 3: mobilitat entre illes i ampliació de l’aforament

A l'arxipèlag es mantindrà tancada tota activitat d'oci nocturn i discoteques

Lliure circulació entre illes, consum permès a la barra dels bars i l’ampliació d’aforaments són algunes de les novetats que trobam a partir d’avui. Després de dues setmanes, canviem a Fase 3 del Pla de Desescalada cap a la Nova Normalitat. Això sí, algunes de les mesures seran diferents a les preses a la resta d’Estat, perquè el Govern autonòmic ha recuperat les “competències per liderar” la desescalada.

Així doncs, a la totalitat de l’arxipèlag es “mantindrà tancada l’activitat de l’oci nocturn i discoteques”, tal com es recull en el Decret signat ahir. És remarcable, també, que “es manté l’aforament dels locals de jocs i apostes a un 30%, quan la resta de l’Estat serà del 50%”. I queda completament prohibida l’obertura al públic de centres recreatius turístics”, amb l’excepció de zoològics i aquaris amb certes limitacions.

Més aforament, barres i zones comunes a la Fase 3

L’aforament en els establiments d’hostaleria i restauració s’amplia amb l’entrada a la Fase 3 fins al 75% a l’interior i exterior dels locals. També és destacable, que els clients podran consumir des de la barra, cosa impensable durant les fases prèvies. Així mateix, es permet fins al 60% l’ocupació de zones comunes en hotels i allotjaments turístics.

Per la seva banda, els museus, cinemes, biblioteques i teatres permetran l’ocupació del 50% de l’aforament o butaques. També és per celebrar que els esdeveniments culturals que es realitzin en un espai tancat podran acollir fins a 80 persones. I si és en un espai a l’aire lliure, el màxim s’eleva fins a 800.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button