Municipi

Preocupació generalitzada entre els restauradors

"Pagar pel que ocupes no és cap descompte ni cap concessió", afirmen

Són molts els bars i restaurants que faran córrer les barreres aquest dilluns. S’hauran d’adaptar a les noves mesures de seguretat i higiene que venen implícites amb la normativa del pla de desescalada. I un dels factors claus per poder reobrir les terrasses, és que només s’ocupin al 50%. Això ha despertat una preocupació generalitzada en aquest sector.

A Pollença, segons declarava en aquest mitjà la regidora Maria Buades, es cobrarà la taxa d’ocupació de la via pública en funció del que s’utilitzi. Ara bé, alguns restauradors mostren una preocupació generalitzada i consideren que l’Ajuntament “no s’ha de penjar la medalla sense fer res”, ja que “no és cap mesura per incentivar el comerç” i “és el que tota la vida ha fet”. “Pagar pel que ocupes no és cap descompte ni cap concessió”, afirmen.

Sense rebaixes ni ajudes

A hores d’ara, des de l’Ajuntament no xerren de rebaixes, tot i que hi ha propietaris que confien que vagin “a remolc dels altres pobles i s’acabin solucionant les coses”. Consideren que “no pagar les terrasses o una rebaixa de la taxa de fems com a compensació als dos mesos que fa que no la retiren dels locals” seria una bona ajuda per a ells.

A més a més, coincideixen en criticar que no se’ls hi permeti ampliar l’espai de les seves terrasses, com sí que fan a altres municipis com Petra o Palma.

Però ja és hora de fer feina

Però s’adoptin les rebaixes o no, ara han de “rodar clau i obrir el negoci”. “Ja veurem amem que passa”. Es dediquen a donar un servei a clients fidels i, alguns, consenten obrir sabent que tindran pèrdues. Destaquen, també, que “no han de demanar ajudes, perquè aquestes són pels que no poden arribar a finals de mes”.

Una situació molt provisional

Davant la preocupació generalitzada dels restauradors, Tomeu Cifre explica en quin estat es troba la situació:

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button