Cala Sant VicençEu MollMunicipiPollença

Els Serveis Socials abasteixen a 150 famílies

L'oferta és molt més àmplia, ara inclouen també productes d'higiene personal i neteja

Una de les més greus conseqüències que en deriven de la crisi sanitària i econòmica patida és l’increment de persones en situació de vulnerabilitat. La regidora de Benestar Social, Francisca Cerdà, apunta que a Pollença i al Moll els Serveis Socials atenen a unes 150 famílies, que és més del doble de les que requerien aquesta ajuda abans de la pandèmia. Així mateix, no descarta que la setmana que ve arribin a les 200 famílies usuàries. A l’altre costat de la balança, però, s’hi troba la cara més solidària de la ciutadania: gràcies a les aportacions de particulars, associacions, col·lectius i grups diversos s’ha pogut assortir el rebost social, ens explica el regidor i coordinador d’aquests, Miquel Llobeta.

També és l’encarregat de dirigir la compra i distribució dels aliments i productes. És en aquesta tasca que Llobeta s’assegura de promoure el comerç local. En una conversa, afirma contundent que “així donam aliments als necessitats i recolzam i protegim els comerciants de Pollença”.

El coordinador dels rebosts socials aprofita per llançar un missatge tranquil·litzador. Tot i que ara és més o menys suficient amb els aliments i productes donats de manera desinteressada, l’ajuntament té el potencial econòmic suficient per garantir la cobertura de totes les necessitats. A això, Cerdà afegeix que des de l’àrea de Benestar Social continuen comprant els aliments més bàsics. “Ningú et ve amb 200 pots de ciurons, que són els que necessitaríem per donar a totes les famílies”, assegura.

Com fer les donacions?

Miquel Llobeta especifica que prefereixen que les donacions es facin en productes i aliments, en vers d’amb diners. D’aquesta manera, la gestió és més fàcil i àgil per les dues parts implicades. Això ja ho comentava també Pep Marquet, regidor del Pi, quan ens explicava en una entrevista que donava el seu sou a aquesta àrea social.

Cerdà i Llobeta coincideixen en remarca que totes les col·laboracions són benvingudes. Ara bé, és important que abans de res els interessats es posin en contacte amb Serveis Socials, qui els hi informaran de quins són els aliments i productes més necessaris en aquest moment. També els hi recomanaran els llocs on anar a comprar-ho, simplement per potenciar el comerç local esmentat anteriorment.

A hores d’ara, els productes que més falta fan són llegums, arròs, pasta, tomàtiga frita, oli, tonyina (conserves), productes d’higiene personal i productes de neteja.

Com ha augmentat?

Francisca Cerdà fa un balanç de com ha canviat la gestió aquestes darreres setmanes. Explica que abans de la crisi sanitària derivada de la Covid-19 donaven aliments bàsics cada 15 dies; la fruita, la verdura i la carn s’entregava una vegada al mes. Avui en dia, tots aquests aliments es donen cada dues setmanes degut a les majors dificultats dels usuaris.

Així mateix, la regidora de Benestar Social ha volgut posar de manifest que el ventall de productes oferts és molt més ampli que abans. Han incorporat roba, productes de neteja i productes d’higiene corporal.

Des dels rebosts socials entreguen els aliments i productes als seus usuaris dues vegades mensuals. Els dimarts és el torn de les famílies del Moll i els divendres als de Pollença i Cala Sant Vicenç.


Mostra més

Articles relacionats

Back to top button