Eu MollMunicipiPollença

Més usuaris als Serveis Socials per mor de l’estat d’alarma

Al Moll, el nombre de famílies usuàries ha augmentat de 20 a 50 durant aquestes tres setmanes

El nombre de famílies beneficiàries dels serveis socials ha augmentat de manera considerable d’ençà que es va decretar l’estat d’alarma. Com s’està veient aquests darrers dies, les dificultats econòmiques per les quals està passant la societat juguen una mala passada a aquells en una situació de vulnerabilitat. Però no en són els únics afectats. Hi ha famílies que podien sobreviure sense ajuda i ara s’han vist obligades a sol·licitar-ne.

Francisca Cerdà, regidora de Serveis Socials, assegura que el nucli més castigat és el Port de Pollença. És en aquest lloc, on el nombre de famílies usuàries ha augmentat de 20 a 50. Pel que fa a Pollença, explica que la xifra total ronda els 20 usuaris, uns cinc o sis més que abans del confinament. En general donen servei a uns 70 beneficiaris. Vist això, podem afirmar que la crisi sanitària derivada de la Covid-19 ha desencadenat un notable augment de famílies amb necessitats i dificultats econòmiques considerables.

Els serveis socials presenten alguns problemes de proveïment

Així mateix, Cerdà remarca que els queviures oferits per la Creu Roja no són suficients per abastir les necessitats reals del municipi ara mateix. Tot i que ells sempre han comprat aquells aliments d’una caducitat propera com la verdura o els iogurts, ara també hauran de comprar aliments d’una durada més llarga com el sucre, l’arròs, l’oli o la llet. Davant aquesta situació, la regidora llança un missatge tranquil·litzador tot afirmant que no escatimaran en despeses per cobrir les necessitats dels pollencins i pollencines.

Recorda que avui mateix rebran un paquet de carn de porc, mè i bou procedent de Mercapalma. La donació del centre logístic i de comercialització agroalimentària de Mallorca es deu a la gran quantitat d’excedent d’aquest producte que han acumulat totes les cooperatives de l’illa. Per tal que aquest no es tudi, van decidir donar el que sobrava als serveis socials dels ajuntaments d’arreu. I el de Pollença s’hi ha adherit.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button