MunicipiPollença

La Mala Pècora s’organitza per combatre la violència de gènere

El col·lectiu feminista pollencí vol fer reflexionar sobre aquestes situacions i evitar que se silenciïn

El col·lectiu feminista ‘La Mala Pècora’ s’organitza per combatre la violència de gènere aquest diumenge a Pollença. Na Marina Pastor ens explica que han preparat activitats col·lectives, reivindicacions i intervencions artístiques per tal de “reflexionar, informar i no silenciar les petites coses”. Volen recordar que s’han de tenir presents els micromasclismes, ja que els assassinats i les violacions són només la punta de l’iceberg. A aquestes accions, sovint, no se’ls hi presta l’atenció necessària quan s’haurien de prevenir. “Hem de tenir més consciència”, assegura Pastor.

La jornada reivindicativa se celebrarà amb motiu del Dia Mundial Contra la Violència de Gènere, que és el 25 de novembre. Un tipus de violència que enguany ja ens ha deixat amb l’assassinat de 51 dones en mans d’homes, situació insostenible i completament inacceptable. Per això, l’Ajuntament de Pollença també se suma al rebuig a les agressions, ho faran el dilluns tot llegint un manifest que, entre altres coses, promou la igualtat.

Totes aquestes activitats estan dirigides tnat a les dones com als homes. Ells també són víctimes de violència masclista en algunes ocasions. Si no l’han patida, en poden haver estat testimonis o autors, pel que la jornada organitzada per ‘La Mala Pècora’ els hi serà de gran utilitat.

Activitats per rebutjar la violència de gènere

La lectura d’un manifest en contra de la violència masclista baix el calvari a les 11’00 hores del diumenge serà el tret de partida a la jornada feminista organitzada per ‘La Mala Pècora’. Les activitats programades també es desenvoluparan a la Plaça Vella, lloc on es durà a terme la cloenda de la diada amb música i gloses contra la violència de gènere.

Però això no serà tot. També han preparat panells infomatius pensats per resoldre alguns dubtes i qüestions: què és la violència de gènere? Per què es diu “de gènere”? Què són els micromasclismes? Per què està enfocada a la dona?, i infinitat de preguntes més com aquestes. Muntaran un mural participatiu perquè tothom hi pugui dir la seva. Així mateix, Pastor ha destacat que el dematí reivindicatiu pretén ser un acte festiu per un tema “tan heavy” com aquest.

‘La Mala Pècora’ necessita la teva ajuda!

A les activitats explicades anteriorment, se l’hi ha de sumar una instal·lació artística, la lectura d’experiències anònimes i un micro obert. Per poder portar a terme la primera acció esmentada, el col·lectiu feminista pollencí demana a tots aquells i aquelles que vulguin col·laborar que duguin un parell de sabates a l’IES Guillem Cifre de Colonya o a l’Ateneu. Tenen temps fins dia 22. Marina Pastor ha explicat que amb aquestes es farà un muntatge visual per tal de “reflectir el número de dones assassinades. També ha fet incís en què una vegada hagi passat la jornada reivindicativa, seran entregades a les monges.

Així mateix, a les 12’15 hores a la Plaça Vella, es procedirà a llegir un seguit d’experiències anònimes. Però perquè això sigui possible, han habilitat unes urnes a l’institut i a Can Llobera perquè la gent expliqui les situacions de violència masclista que ha viscut o que han viscut les persones del seu voltant. Aquesta activitat serà complementada amb una ronda de micro obert, on es podrà contar de primera mà i en directe les experiències personals.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button