CulturaEu MollMunicipi

Cicle art i cultura 2019, Documental sobre Toni Catany

En Toni Garau, director de la Fundació Toni Catany, ens acosta a la vida i a l'extensa obra fotogràfica d'un dels llucmajorers més famosos.

Els documentals basats en el pintor Miquel Barceló, el fotògraf autodidacta Toni Catany i l’artista Tomeu l’Amo són la tríada que completa el Cicle d’Art i Cultura 2019 que es passa el darrer trimestre anual a la Sala d’Actes del Port de Pollença. Dia 30 de novembre és el torn del segon reportatge, el que porta per nom El temps i les coses i explica la interessant història del llucmajorer, un home que es va internacionalitzar gràcies a la seva obra fotogràfica. Una obra amb una senyalat caràcter i un selleg personalísim indiscutible.

Calotip, paisatges, natures mortes, nus i retrats són els gèneres que Toni Catany va cultivar més al llarg de la seva trajectòria. Imatges que, sovint, recollia en llibres i li obriren les portes del panorama internacional. Tant va ser així, que el 1991 va ser nomenat Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres pel Ministeri de Cultura de França, li van atorgar Premi Nacional de Cultura  per la Generalitat de Catalunya el 2001, el Ministeri de Cultura de l’estat espanyol li va entregar el Premio Nacional de Fotografia el 2001 i el 2003 va rebre el Premi Ramon Llull de les Arts de la mà del Govern de les Illes Balears.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button