MunicipiPolíticaPollença

Més d’un centenar de persones rebutjen la sentència del procés a la Plaça Major

Pollença se suma a les manifestacions de Palma, Inca, Manacor, Llubí i Felanitx

Més d’un centenar de persones s’han concentrat a la Plaça Major de Pollença aquest dilluns horabaixa per rebutjar la sentència del procés, donar suport als nou presos polítics, desestimar la justícia estatal i mostrar la indignació que genera la situació. És la resposta que va donar la societat després que el Tribunal Superior de Justícia publiqués el veredicte del conegut com a Judici del Procés. A Pollença, el poble va respondre de manera activa i contundent. També ho van fer a Palma, Inca, Manacor, LLubí i Felanitx.

L’opinió entre aquest sector de la població, que abraça des dels més petits als més grans, és que les penes aplicades són excessives, injustes i una forma de venjança davant la impossibilitat de castigar tot un poble. Aquell poble que l’1 d’octubre dels 2017 va utilitzar la democràcia per exercir el seu dret a vot, al que l’Estat va respondre amb violència policial.

Per comprendre millor el malestar social, cal detallar una mica més el motiu. S’ha condendat els líders independentistes pels delictes de sedició, malversació i desobediència. La rebel·lió de la qual se’ls acusava a l’inici ha quedat descartada. Llavors, Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó queden en llibertat, però estan inhabilitats durant 1 any i 8 mesos. Pel que fa als altres nou acusats, entraran a presó, on porten ja dos anys de manera preventiva. La sentència considera que ells van orquestrar les manifestacions del setembre del 2017 i el referèndum de l’1 d’octubre, el que només era una consulta al poble.

Així doncs, les penes oscil·len entre els 13 i 9 anys de condemna. Concretament són 13 anys de presó per Oriol Junqueres; 12 per Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa; 11 anys i mig per Carme Forcadell; 10 i mig per Joaquim Forn i Josep Rull; i 9 anys per Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Entre tots hauran de complir amb, ni més ni menys, que 100 anys de presó.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button