EsportsMunicipi

La Cursa Tomir, emblema de l'esport de muntanya nascuda a Pollença

La Cursa, ja de més de 20 anys d'antiguitat, ha posicionat Pollença com un referent de l'esport de muntanya

La Cursa Tomir s’ha convertit ja en una cursa de referència al panorama de l’esport de muntanya a nivell nacional. El proper 29 de Març començaràn els actes dintre del context d’aquesta cursa, on enguany hi haurà novetats i un suport inestimable de la fundació del mític esportista Killian Jornet. La Cursa, com a tal, serà el diumenge 31 de Març, arrancant a les 9.00h del matí a Pollença.

La cursa organitzada per la Secció de Muntanya de Pollença, el Club excursionista més longeu de Mallorca, ha aconseguit any rere any convertir el municipi en un lloc de referència per a l’esport de muntanya gràcies al foment d’aquest esdeveniment.

Més de vint anys de foment de l’esport han fet que corredors i amants de la natura es congreguin a Pollença per a recórrer fins a 36 km per els llocs més pintorescs de l’Illa de Mallorca, a la Serra de Tramuntana. El seu pas per Lassarell, la Mola o el Camí Vell de Lluc fins a conquerir el cim del Tomir fan d’aquest recorregut únic no sols un repte per als esportistes sinó també un gaudi inigualable de l’entorn natural de l’Illa.

Una cursa amb més de 20 anys d’història, que començà el seu recorregut el 2001. A la següent galeria podreu veure fotografies de la seva 2ª edició, el 2003:

El suport de Killian Jornet i la seva marca NNormal a la Cursa Tomir

Killian Jornet és un esportista d’èlit conegut mundialment pels seus increïbles mèrits. Per a mostra, un botó: ostenta el rècord d’haver pujat des del camp base al cim de l’Everest en un temps de 17 hores sense anar equipat d’oxígen suplementaris, cordes fixes, ni sherpas… I tot just després d’haver-ho fet la setmana anterior! Simplement, no es conformava amb el seu anterior registre, el qual havia sigut entorpit per haver patit de problemes a l’estómac.

Dades com aquestes sols són una petita mostra de l’inconformisme de Jornet. Una bona senyal a l’hora de parlar de les noves sabatilles que ha tret la seva marca NNormal i que porten el nom de… Tomir 2.0!

Precisament, vindràn a testejar-les tres atletes de luxe, ambaixadors de la marca, que participaràn a la Cursa: Alejandro Forcades, Dakota Jones i Tòfol Castanyer. La participació d’aquests competidors d’alt nivell a la cursa sols reflexa tautològicament que la Cursa Tomir és una Cursa d’alt nivell. Així mateix, conviden als participants a participar en aquest testatge que començarà a Ca’n Villalonga, a les 9 hores de dissabte. També allà, qui ho desitji podrà portar les seves sabates velles per tal de “donar-lis una segona vida o reciclar-les”.

Dintre del context de suport de NNormal, solidaritat i consciència amb l’entorn: voluntariat i conferència amb els ambaixadors

La pròpia fundació Killian Jornet ha volgut fer consciència de la importància de la valoració i conservació del territori. No pot no anar acompanyat de consciència per la natura un esport que no sols es basa amb l’esforç físic, sinó també amb la contemplació de la naturalesa mentre es practica.

Amb aquest motiu, la fundació organitza dos esdeveniments el divendres 29 de març:

  • De 9.30h a 12.30h, la fundació organitza un voluntariat per tal d’acudir al camí vell de Lluc. A l’indret conegut com “l’empaltada” tasques de reconstrucció d’adreçeres i camins que els vianants van creant i que, malauradament, provoca l’erosió de la terra. Aquestes tasques de manteniment del camí pretenen col·laborar amb el municipi i contribuïr a conservar aquest indret.
  • A les 18.00h, al Club Pollença, els tres ambaixadors de la Fundació Killian Jornet: Forcades, Jones i Castanyer es reuniràn en el context de la conferència “Elevate Earth“, una xerrada eclèctica entre impacte ambiental, canvi climàtic i trail running. Les entrades tindràn un preu de 5 euros i els diners seràn destinats a missions solidàries de la Killian Jornet Foundation.

    La Secció de Muntanya ha volgut enguany otorgar un obsequi als nombrosos voluntaris col·laboradors amb la Cursa que, des de fa tants d’anys, ajuden de manera desinteressada a que l’esdeveniment sigui possible. Com a mostra d’agraïment, convidarà a assistir de manera gratuïta a la conferència a aquests voluntaris.

Les imatges més recents de la Cursa Tomir ens permeten observar com ha evolucionat l’esdeveniment al llarg dels anys:

Enguany, la Cursa no oblida ningú: els més petits podràn gaudir també d’ “Eu Mini Tomir”

Els més petits sempre viuen amb il·lusió veure els seus pares, mares familiars i coneguts creuar la meta. No obstant, els darrers anys sols havíen pogut participar d’aquest esdeveniment d’aquesta manera. Enguany, la Secció de Muntanya ha volgut donar un paper actiu als més petits.

La intenció no pot esser més positiva: involucrar als més petits en la cultura de l’esport des d’una perspectiva de conciliació i respecte cap a la natura. Valors de l’esport, civisme i medi ambient és el que la Cursa Tomir vol transmetre, i sobretot a les generacions futures.

En aquesta mateixa línia, el propi Alejandro Forcades acudirà durant aquesta setmana a les escoles del municipi per xerrar amb els petits atletes i realitzar activitats amb ells.

Finalment, aleshores, ‘U mini Tomir‘ oferirà un seguit de curses infantils dintre del poble de Pollença, el dissabte 30 de març. També s’instal·larà un rocòdrom infantil per a que els nins i nines practiquin l’escalada i es duràn a terme activitats d’educació ambiental. Tot en col·laboració amb el Club d’Atletisme Pollença.

Tot en un ambient festiu, amb música i amb l’oferiment d’AFAMA, que munta una barra solidària i oferirà menjars i begudes a preus populars. A ca’n Villalonga, on es repartiràn els dorsals el dissabte i al llarg del del matí hi tindràn lloc les múltiples activitats de test de sabates, Fira del corredor, es presenti la Cursa i el seu itinerari, s’espera un ambient festiu per als corredors, nins i nines, famílies i en definitiva, el municipi sencer.

La Cursa Tomir, un esdeveniment que involucra múltiples associacions del poble i aporta dinamització al municipi

Com s’ha apuntat al principi, la Cursa Tomir comença a esser un esdeveniment que atreu centenars de participants d’arreu de les illes, de la península i, fins i tot, de fora del país.

Aquest fet és un orgull per a la Secció de Muntanya de Pollença, però no només. La seva voluntat és aconseguir, com fan, la unió de diferents associacions en aquest intens cap de setmana; com AFAMA, el Club d’Atletisme i la col·laboració público privada amb Ajuntament i col·laboradors.

I, en definitiva, vol recalcar-se l’esperit dinamitzador de la Cursa Tomir. Si bé aquests mesos d’hivern al municipi regnen els negocis tancats i l’estancament del període hivernal, curses com aquesta o la Serra Nord, destaquen des de la Secció de Muntanya, representen un impacte positiu per al municipi. Tant a nivell econòmic, car els centenars de participants acudeixen al municipi i no sols, sinó acompanyats de familiars i amics i, a més, hi fan estança i despesa varis dies del cap de setmana.

Així mateix, anima el municipi aquests mesos més grisos amb un ambient d’esbarjo i transmetent valors positius com els valors de l’esport i la valoració del nostre entorn natural.

Aquest cap de setmana, Pollença s’omplirà d’ells. Podeu comprar els vostres tíquets al següent enllaços a:

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button