Esports

Josep Cerdà, un jove pollencí creixent dins el Barça

Preparat per a passar un bon estiu amb el seu equip campió de lliga i amb la Selectivitat realitzada

Josep Cerdà Amengual és un jove pollencí de 18 anys que compagina els estudis amb el que més li agrada, el futbol, i que actualment es troba jugant al FC Barcelona, havent guanyat enguany la lliga amb el Juvenil B i A. Parlem amb ell perquè ens conti aquesta experiència tan enriquidora.

  • Com i quan se’t va presentar aquesta oportunitat?

Fa dos anys, quan em trobava entrenant amb l’equip inquer CE Constància i amb la Selecció Balear, diversos clubs van interessar-se en mi i, un d’ells, el FC Barcelona, em va oferir començar una nova trajectòria dins el seu club.

  • Com vas reaccionar a la proposta i al fet d’anar-te’n lluny de casa amb 16 anys?

La veritat és que no vaig dubtar ni un moment a l’hora de donar una resposta. Per jo era i és un somni, sense dubte, poder jugar al Barça i ser a on som. És una experiència de la qual no tothom pot gaudir i, quan se’t presenta l’oportunitat, s’ha d’aprofitar.

És veritat que al principi costava un poc fer-te a la idea que estaries lluny de casa, de la família i dels amics, i a més jo, que som una persona molt familiar. Però al final, un cop ets allà, és tot molt fàcil, sobretot perquè estàs fent el que realment t’agrada i veus que mantens el contacte amb els teus tot i la distància i que, quan tornes a casa, tot segueix igual que sempre.

  • Com ha estat aquesta temporada?

He estat tota la temporada, la qual ha estat molt bona, jugant amb el Juvenil B i gairebé hem aconseguit la victòria en quasi tots els partits, convertit-nos en campions de la lliga quan encara ens faltaven tres jornades per acabar-la. A més, també vaig poder jugar al darrer partit de lliga del Juvenil A, el qual també vam guanyar, proclamant-nos campions, ja que necessitaven més jugadors i, un d’ells, vaig ser jo.

Per jo ha estat millor temporada que la passada ja que vaig tenir moltes lesions i aquesta he pogut demostrar més de jo mateix i el meu potencial. A més, guanyar la lliga, amb els dos equips, també ha estat un plus.

  • Com és el teu dia a dia a la Masia del Barça i com ho compagines amb els estudis?

El nostre dia aquí es resumeix en entrenaments pel dematí, un cop hem berenat, normalment de 10h a 12.30h. Llavors dinam i estudiam durant el capvespre.

Aquest any era un dels cursos més difícils abans de començar els estudis superiors, ja que estava a segon de batxillerat i m’havia de presentar a la prova de Selectivitat, lo qual requereix moltes hores d’estudi i, a més, comptant amb els entrenaments tan estrictes. Ha estat un any molt dur, tan a nivell físic com mental i tan referent a l’esport com a l’estudi, on teniem molta càrrega de feina i pels vespres tocava estudiar.

  • Com et veus en un futur pròxim? I d’aquí a uns anys?

De moment, de cara al proper curs, continuaré els estudis i ho faré a Blanquerna, Barcelona, estudiant el grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Des de la Masia ens posen moltes facilitats a l’hora de continuar els nostres estudis i t’ajuden a l’hora de compaginar-ho amb el futbol.

D’aquí a uns anys, és molt difícil saber on seré, i sobretot en el món del futbol. Però tenc clar que vull continuar amb aquest esport i, si és en el Barça, molt millor.

Josep Cerdà es troba ja a Mallorca de nou, amb la lliga acabada i a l’espera de les notes de Selectivitat, a punt de començar un estiu més que merescut. Molta sort!

Josep Cerdà
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button