CulturaMunicipi

La Festa del Llibre omple els carrers

Les activitats continuen fins el 29 d'abril

Amb motiu de la Festa del Llibre i la celebració de Sant Jordi, a Pollença s’han dut a terme nombroses activitats culturals i lúdiques, però sobretot literàries. Dia 23 d’abril, va haver-hi un mercadet de llibres i roses durant tot el Dia del Llibre, iniciat per les sonades tradicionals dels Xeremiers Orats. Posteriorment, Ariadna Llobera va llegir el manifest en defensa de la difusió de la llengua catalana. Aquesta va donar passa a la sortida de la flama del Correllengua 2022, recuperat per l’Obra Balear Cultural després de nou anys. Es va fer també un contacontes infantil i el Combat de Poesia del Poetry Slam Balears, on el mateix públic va triar el poeta guanyador d’entre els sis que es pesentaren de tota l’illa. Posteriorment, l’espectacle de circ de la companyia Circ Activo.

Ahir, a part del mercadet, es va presentar La màgia dels secrets, de Cecília A. Giménez i Rosa Mascaró. A la tarda, els carrers del poble es varen omplir amb el cercaviles de l’Esbart de Sant Jordi, acompanyat pels Xeremiers Orats. Seguidament, es va fer una demostració d’esgrima per part de l’Associació Mallorquina d’Esgrima Històrica (AMEH), que varen convidar als nins a poder provar l’esport amb espases adaptades. L’escola, coneguda també com a Jaime III El Temerario, es dedica a l’ensenyança de les arts marcials europees, les quals es troben en desús davant de les conegudes arts marcials orientals.

Aquestes activitats no han finalitzat. El 27 d’abril es farà l’acte de lliurament dels premis del Certamen Literari Escolar a Can Llobera (12 hores). Aquesta és una activitat concertada amb els centres educatius, convocada des de l’Àrea de Normalització Lingüística. El divendres 29 a les 20 h, es durà a terme la presentació de Germanies: Crònica dels alçaments populars a Mallorca, de Miquel Jaume. L’acte, que es fa també a la biblioteca, serà presentat per Caterina Ballester.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button