Cultura

La Banda de Música impregna Santa Maria del Mar amb l’essència més pollencina

Hem pogut xerrar amb ells i descobrir com van preparar el concert

La Banda de Música de Pollença va actuar ahir a la basílica de Santa Maria del Mar, a Barcelona. Varen aconseguir que el públic viatjàs en el temps i en l’espai. De Barcelona a Mallorca, i del 2019 als anys 30. També van impregnar la catedral de l’essència més pollencina tot interpretant el Puix Patrona, una de les tonades amb més tradició i sentiment.

https://www.facebook.com/martipallicer/videos/10219588844293788/

Des de Som Pollença vam tenir l’oportunitat de parlar amb ells i esbrinar, així, com van preparar-se per aquesta cita. A continuació deixem la breu entrevista:

Com va sorgir l’oportunitat de poder actuar a Barcelona?

Tenim la sort que en Joan Comas, pare d’una músic de la banda, és la persona que organitza els intercanvis musicals de l’escolania de Lluc, i ja tenia contacte amb la Basílica. Gràcies a ell i a les gestions fetes per l’Ajuntament de Pollença, hem aconseguit que ens obrin les portes de Santa Maria del Mar per aquesta ocasió.

Com heu preparat el concert? Anar a Barcelona implica més motivació?

Som una banda de música on hi ha més menors que adults, i per alguns músics serà la primera sortida amb la banda: estan il·lusionats pel que suposa anar de viatge, però també implicats en assistir als assajos extraordinaris que hem programat i en l’estudi individual de les peces. Fer un concert que surt de la programació habitual ens agrada a joves i grans. Altres músics de la banda són estudiants a Barcelona, i aquests estan especialment eufòrics.

És una bona oportunitat per donar a conèixer la banda més enllà de Mallorca?

La banda és coneguda i molt estimada a Pollença, i aquest és el nostre objectiu. No cercam reconeixement exterior, sinó ampliar les possibilitats que tenim al municipi amb la promoció exterior de la banda. La sortida és un agraïment als músics, una acció de confiança cap a ells, perquè ens veim capaços de mostrar la nostra feina i, al mateix temps, és un motiu afegit per tothom que aspira a ser-ne membre en el futur.

Pel que respecta al públic, espereu una gran afluència?

Tenim gent que es desplaça de Pollença per l’ocasió, i també pollencins residents a Barcelona que acudiran al concert. A banda d’això, Santa Maria del Mar rep molts de visitants que aquest dia es trobaran amb l’afegit del concert.

Quin és el repertori que heu preparat? Com es pot resumir?

Aquesta temporada interpretam el repertori que tocàvem a Mallorca les bandes fa trenta anys. Algunes de les peces que farem a la Fira  ja les tocam a Barcelona, com ara la Primera Suite de Gustav Holst, Expo 70 o Un Mercat Persa.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button