OpinióSuccessos

Un nou cas de violència de gènere, que ja és el tercer des del juliol

L'acumulació de casos fa palès un problema dins la societat

Des del mes de juliol s’han donat 3 casos de violència de gènere. Fa sis dies se’n denuncià un cas, i fa dos mesos, dos més. A més del cas d’un agressor sexual detingut al municipi el mes de maig.

El cas d’ahir es produí al Port de Pollença a mitja nit.

Tot i que un d’aquests tres casos la parella implicada es tractàs de dos turistes no residents, l’abundància de casos en un municipi tan petit i proper com aquest crida l’atenció.

La violència de gènere, les agressions sexuals i el masclisme en general s’han convertit en un mal endèmic de la nostra societat. Des del llarg de la història, fins al suposat estat de desenvolupament en que ens trobam. I és evident que la difícil resolució d’aquest fenòmen serà, per desgràcia, molt prolongada en el temps, molt complexa jurídicament parlant i molt controvertida en termes ideològics.

El que és clar, és que el que requereix és d’una vital transformació moral i sobretot ètica i personal. En la qual es concebeixin els vincles i les relacions entre les persones des de la igualtat, el respecte i la no possessivitat ni violència. Una feina introspectiva en la que està implicada també la salut mental. I és que la resolució dels traumes i de la manera de concebre l’amor i el sexe de cada un i de la societat en general, és un dels pilars inevitables a tractar. La feina és tant estructural i institucional com personal i autocrítica.

Estim d’una manera sana en la qual ni jo ni una altra persona ha de sofrir? Conceb el sexe com un plaer compartit? Arrelar aquest tipus de preguntes a cada individu és començar per canviar les relacions amb els altres i amb nosaltres mateixos.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button