Junts Avançam

Junts Avançam en desacord amb el catàleg de patrimoni.

Junts avançam carrega contra l’Ajuntament de Pollença per dur a aprovació provisional un catàleg de patrimoni segons ells incomplet, i que posa en perill la conservació de 6 edificis singulars de primera línia del Port de Pollença, a continuació reproduïm íntegrament el comunicat que junts ens ha fet arribar.

Al proper ple municipal l’equip de govern vol dur a aprovació provisional i remetre al Consell Insular un  catàleg de protecció d’edificis i elements d’interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic del terme municipal de Pollença, INCOMPLET.

Sense voler cercar el consens, sense fer cas de les indicacions del Consell Insular de Mallorca, en contra dels informes tècnics fets al seu moment per l’equip redactor, el Consistori (TOTS, PP, UMP i PI) duran a aprovació un Catàleg que exclou 5 edificacions de la primera línia del Port de Pollença, en concret Can Mena, Can Morató, Can Tugores, Ca l’Adroguer i Can Ques).

Tampoc inclou Can Franc que en aquests moments no te llicència de demolició i nova construcció.

Requeriment del Consell

En dues ocasions el Consell de Mallorca  ha reclamat la inclusió d’aquests edificis dins el catàleg que tramita l’Ajuntament. A l’anterior legislatura, l’equip de govern havia incorporat aquests edificis, que ara el govern Tots, PP, PI i UMP, ha eliminat de l’inventari

Ja ho va fer en un informe tècnic de la Direcció Insular de Patrimoni Històric, a data de dia 30 de juny del 2008 i en posterioritat la Comissió Insular d’Ordenació del territori, Urbanisme i Patrimoni, en sessió celebrada el dia 24 de setembre del 2010, va suspendre l’aprovació definitiva del catàleg, per tal de reparar diverses deficiències va emetre un acord d’esmena de deficiències i demanà la inclusió d’aquests edificis perquè tenen valor patrimonial a escala local, d’acord amb l’informe del 2008

L’Ajuntament fa cas omís del Consell

Per segona vegada l’Ajuntament exclou aquests edificis que el Consell li havia reclamat, i per aquest motiu fa deu anys havia suspès l’aprovació definitiva d’aquest Catàleg.

I ho fa sense cap justificació arquitectònica, ni tècnica, tret de la por a possibles indemnitzacions. L’obligació de l’Administració és protegir aquells edificis amb valors singulars, compte, i en el cas que ens ocupa, queda prou clar que els edificis esmentats compleixen els requisits per a ser inclòs dins del Catàleg.

Junts Avançam denuncia l’exclusió d’aquestes edificacions, i reclama un Catàleg complet, a l’altura del que es mereix Pollença.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X