MunicipiPollença

Centenars de famílies a les ‘cues de la fam’ a Pollença

La presidenta de HOPE, Heimke Mansfeld, ens ha explicat la iniciativa

La situació sanitària ha duit com a conseqüència una crisi amb totes les lletres. Moltes famílies s’han quedat sense feina, sense estalvis i sense recursos. Per això, com ús explicàvem la setmana passada, ha sorgit una Associació sense ànim de lucre anomenada HOPE Mallorca.

Aquesta Associació s’ha creat en temps de pandèmia per tres alemanyes establertes a l’illa. Suma 143 voluntaris, atén a més de 2.800 persones i reparteix tones d’aliments i productes bàsics al mes. Els voluntaris de Hope Mallorca a Pollença, ens han explicat que, el passat dimecres 24 de febrer van assistir entre 250 i 300 famílies. Ajudant així, a molta gent del municipi.

A Som Pollença, avui ens hem acostat a la Tafona Lias i hem parlat amb la presidenta de HOPE, Heimke Mansfeld, una de les fundadores de l’Associació. Qui ha parlat del funcionament d’aquesta i ha donat la seva opinió envers de les recents declaracions de la regidora de Benestar Social sobre les cues.

Com funciona HOPE?

El voluntariat de l’Associació a Pollença ens ha explicat que no segueixen un “procés oficial de selecció de persones”. El que fan és demanar les dades del DNI, ho apunten a una plataforma per tenir el recompte de quines persones venen”.

A més, recullen les dades del sol·licitant i els donen una targeta que servirà per anar a recollir aliments tots els dimecres. Amb aquesta, els voluntaris veuen les dades de cada família i els proporcionen uns productes o altres, en funció a les seves necessitats. Depenent dels integrants de la família, el sexe i l’edat, des de l’Associació decideixen quins productes els podrien servir millor així i tot, ens expliquen que “intentam adaptar-nos”.

El voluntariat de Hope Pollença, demana a la gent que també sigui beneficiària de les monges de Pollença que alternin una setmana a cada lloc. Ja que, Hope està en contacte i creuen les dades amb Sagrats Cors i tenen coneixement de què la mateixa família vagi als dos llocs. Així, “ens asseguram de tenir suficient per tothom”, expliquen.

El primer dia de HOPE a Pollença va haver-hi 11 famílies, la setmana següent 100, la següent unes 200 famílies i el darrer dimecres unes 250-300 famílies. Avui, s’esperen com a mínim 250 famílies a les quals abastir.

Com col·laborar?

L’Associació Hope Mallorca, tots els dimecres de 9.30 a 12.30 hores reparteixen aliments de primera necessitat a qui ho necessita. Tant per apuntar-se com a beneficiari o per fer donatius a l’organització tan sols cal acostar-se al local de “Lias La Tafona” els dimecres o el dia previ (mentre fan els preparatius) i proporcionar un DNI. Si vols informació ho pots fer a través del correu liaslatofona@gmail.com o al telèfon 629 201 152, demanant per Astrid.

Actualment l’organització funciona principalment amb donatius de l’estranger, sobretot d’Alemanya. Per altra banda, també hi col·laboren molts particulars, empreses i pagesos de Pollença que aporten amb el que poden.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button