MunicipiPollença

Les cues dels bancs d’aliments de Pollença, cada vegada més llargues

Francisca Cerdà: "la imatge que donam no l'accept de cap de les maneres"

Fa dues dècades, en anys de bonança i creixement econòmic, els que feien cua per rebre aliments eren persones sense llar i sense recursos, en la majoria dels casos. En aquestes cues també hi havia migrants nouvinguts a la recerca d’un futur millor. Els perfils d’aquella pobresa que semblava irreal per a la classe mitjana els formaven els que ho havien perdut tot o els que havien arribat sense res.

Avui, les cues de la fam han tornat. Ara, a aquests mateixos perfils (persones sense llar i migrants nouvinguts) se sumen a aturats de llarga durada i treballadors precaris que han de decidir si, amb el seu escàs sou -si el tenen-, paguen el lloguer o omplen la nevera.

Ja fa uns anys les entitats socials que treballen amb els més vulnerables van començar a eradicar les “cues de la fam” amb els objectius d’eliminar la “vergonya” de visibilitzar la misèria, dignificar la pobresa i donar autonomia per consumir els aliments que un prefereixi i no “els que et toqui”. I ho van aconseguir mitjançant fórmules com vals de compra en un supermercat, economats, menjadors socials, etcètera.

La situació sanitària en la qual ens trobem ha duit com a conseqüència la crisi econòmica per a molts. I això ha fet que per tot el món, aquestes coes s’intensifiquin.

A Pollença, cada dimecres podem veure llargues cues al carrer Sant Domingo, de gent que espera aliments. En aquest cas, hem parlat amb la regidora de Benestar Social del poble, Francisca Cerdà i ens ha recalcat que “Serveis Socials no te absolutament res a veure”.

La labor solidària de Hope Mallorca

I es que, aquestes llargues coes surten de la solidaritat de l’Associació Hope Mallorca, qui tots els dimecres de 9.30 a 12.30 hores reparteixen aliments de primera necessitat a qui ho necessita. Tant per apuntar-se com a beneficiari o per fer donatius a l’organització tan sols cal acostar-se al local de “Lias La Tafona” els dimecres i proporcionar un DNI.

Aquesta Associació s’ha creat en temps de pandèmia per tres alemanyes establertes a l’illa suma 143 voluntaris, atén 2.741 persones i reparteix 28 tones d’aliments i productes bàsics al mes. Els voluntaris de Hope Mallorca a Pollença, ens han explicat que a Pollença, el darrer dimecres van assistir entre 250 i 300 famílies. Ajudant així, a moltes famílies del municipi.

FONT: Hope Mallorca

El voluntariat de Hope Pollença, demana a la gent que també sigui beneficiària de les monges de Pollença que alternin una setmana a cada lloc. Ja que, Hope està en contacte amb Sagrats Cors i tenen coneixement de que la mateixa família vagi als dos llocs. Així, “ens asseguram de tenir suficient per tothom”, expliquen.

Davant aquesta situació, des de l’àrea de Benestar Socials de Pollença ens han explicat que “la seva feina es fantàstica ja que, hi ha molt per donar i totes les mans són bones”, però aquestes “cues s’han d’evitar, perque la imatge que donam no l’accept de cap de les maneres“, ens explica Cerdà. Per aquest motiu, la regidora ens ha afirmat que els propers dies es reunirà amb Hope Mallorca per parlar-ne del tema i “mirar de solucionar-ho”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button