MunicipiPollença

L’expropiació del Camí de Ternelles, una despesa assumible dins dels pressupostos

L'ajuntament denegarà la petició mentre no es modifiqui el règim d'usos del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals de la Serra de Tramuntana

La Plataforma Pro Camins Públics oberts ha rebut una resposta a la seva petició reiterada d’habilitar una partida dels pressupostos municipals de l’Ajuntament de Pollença per a executar l’expropiació de Camí de Ternelles.

El Camí de Ternelles és una propietat privada en la qual es troba l’accés a Cala Castell i al Castell del Rei. Si bé el Tribunal Suprem va reconèixer la privacitat d’aquest camí, també va dictaminar l’existència del dret públic de pas sobre aquest.

Segons un informe realitzat per un enginyer agrònom encarregat per l’Ajuntament de Pollença, expropiar el tram del Camí de Ternelles que condueix fins a Cala Castell, i el que va fins as Castell del Rei, tindria un cost de 448.410 euros, una despesa “totalment assumible” en opinió de la Plataforma.

El Pla d’Ordenació de Recursos Naturals dictamina que la limitació d’aquest terreny a l’ús públic es fonamenta en la conservació ambiental del lloc. Fins avui, l’accés només està permès per a petits grups guiats en excursions organitzades per la Fundació Vida Silvestre Mediterrània.

La Plataforma, no obstant això, no es contenta amb aquesta resposta i sol·liciten, una vegada més, que s’inclogui una partida suficient per a expropiar el camí i convertir-lo en un terreny públic argumentant que “resulta evident que l’Ajuntament de Pollença disposa de recursos financers suficients per a executar l’efectivitat de la servitud per quan com manifesta l’interventor de la Corporació en el seu informe de 20 de juny de 2018, on diu que la Hisenda Municipal disposa de recursos suficients per a poder fer front al valor del preu just per la quantitat de 488.150,58 €, ja que aquesta indemnització no tindrà la consideració de despesa computable finançant-se amb el romanent de Tresoreria per a Despeses Generals (superàvit pressupostari).”

Segons la notícia publicada avui a Última Hora, Tomeu Cifre, batle de Pollença, ha expressat que “no pensem expropiar i denegarem la sol·licitud dels informes tècnics pels mateixos motius que ja es va denegar en l’anterior legislatura”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button