Municipi
Destacat

Covid-19: Autonomia per a ajuntaments a l’hora d’atorgar ajudes

Els ajuntaments i consells insulars podran atorgar ajudes als afectats per la pandèmia del COVID-19

El Decret llei anunciat per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, respon a una necessitat de reactivar l’activitat econòmica i alleugerir i simplificar les mesures en la tramitació dels procediments administratius.

Aquesta mesura, que ja havia estat sol·licitada per aquestes institucions, aporta seguretat jurídica als ajuntaments de les Illes i els Consells Insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, atès que disposaran de llibertat per a atorgar les ajudes i les subvencions necessàries a totes aquelles persones afectades per la crisi del coronavirus.

S’especifica, així mateix, que els ajuntaments i consells insulars han d’adaptar aquestes mesures d’acord amb la llei reguladora de les bases de règim local.

Tomeu Cifre torna a parlar sobre la construcció del nou PAC a Pollença

Enfront d’aquesta nova resolució, Tomeu Cifre, batle de Pollença, explica que: “La idea és poder donar ajudes sobre competències impròpies. És a dir, ajudar al teixit comercial, als autònoms. Fins al moment no podíem fer-lo perquè no teníem l’empara legal, però aquesta nova mesura ens salva una mica. Ara la idea és estudiar la millor manera d’aplicar-la”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button