MunicipiPolíticaPSIB-PSOE

El PSOE guanya les eleccions a Pollença, el PP surt guanyador a nivell autonòmic

Finalment, després de la llarga campanya, ja tenim resultats electorals. Mentre que a la resta d’Espanya el PP ha guanyat terreny en front del PSOE, canviant el color del mapa de les comunitats autònomes, a Pollença el PSIB-PSOE ha sigut el guanyador de les eleccions municipals arribant als 6 regidors.

Amb 2.231 vots, el partit socialista ha sigut la llista més votada amb una considerable diferència respecte a TOTS-El Pi i MÉS, que li van al darrere amb 4 regidors. A hores d’ara, aleshores, el PSOE té la clau per governar donat que els pactes ho decidiràn tot. Per una banda, els socialistes podràn governar tant si pacten amb MÉS com si pacten amb TOTS-El Pi. També podrien governar amb PP i UMP, tot i que això s’intueix impossible.

Aleshores, tot queda a les seves mans, essent guanyadors d’aquestes eleccions i a l’expectativa la resta de com i què pactaràn. Amb prou diferència, a la resta de Mallorca no ha sigut el PSIB-PSOE qui ha sortit triomfador sino que ha sigut el seu tradicional rival polític, el PP, qui s’ha imposat i qui pareix que governarà pactant amb VOX. Aquesta darrera força ha irromput fortament a tot el panorama espanyol, però especialment aquí a les illes on ha arribat als 6 escons.

Ahir l’alegria era notòria a les files del PSIB-PSOE de Pollença. Ara tocarà votar per investir Martí March com a nou batle de Pollença

Martí March, líder socialista i molt probablement futur batle de Pollença, ens feu ahir aquestes declaracions després de la victòria:

Ara caldrà veure com es cooridaràn les accions d’un govern el més segur que d’esquerres i progressista amb un control del parlament autonòmic que serà de dretes. Probablement, gran part de les accions referent a turisme, medi ambient o habitatge siguin ideològicament molt distants entre les dues forçes polítiques que es preveu que tenguin més protagonisme al parlament (PP i VOX) i les que es preveu que tenguin més protagonisme a Pollença (PSOE i MÉS).

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button