EntrevistesEu MollMunicipiPolíticaPopulars de Pollença

David Alonso, banquer, molt familiar i persona “tot terreny”

Coneixem més profundament al mollero, apassionat de la política des de ben petit

La present entrevista forma part d’un cicle d’entrevistes de Som Pollença on coneixerem a tots/es els candidats a la batlia de Pollença de cara a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig de 2023. Durant les setmanes vinents les publicarem totes. L’ordre de difusió no té cap sentit, únicament l’adaptam a qüestions d’agenda. Dit això, continuam el cicle amb el candidat a batle David Alonso.

Qui és David Alonso?

Alonso va néixer l’any 1973 a Madrid. Tan sols quatre anys més tard la seva família va decidir mudar-se al Port de Pollença per motius de feina del seu pare -era militar-. Es defineix com una persona treballadora, sincera, honesta i familiar. Sobretot el darrer, ja que amb la seva família són “una pinya”, com ell diu; té cinc germans als quals sempre ha estat molt unit, tres fills i la seva dona, Carolina, a qui es refereix com la seva “brúixola i mitja taronja”.

“La família és la base per perseverar el dia a dia per aconseguir una societat millor”

David Alonso

Per motius laborals i de pressupost, va comprar el seu primer habitatge a Inca, però tenia una decisió molt clara; que l’educació dels seus fills seria a Pollença. Per què? Idò per un fet que sempre ha defensat: “els amics per a tota la vida són els que et fas a l’escola i és on llaures les teves arrels”. És per això, que tot d’una va poder va venir a viure de lloguer al poble i posteriorment va comprar una casa per reformar, on ara viu amb la seva família nombrosa.

El nin que mirava debats electorals

David era d’aquells nins que els agradava veure els debats electorals, encara que no “amb gaire criteri”, com diu ell. Li agradaven les intervencions de “tots els polítics de tot l’arc parlamentari”. El mollero opina del “nivell intel·lectual fora de tot dubte” dels polítics d’antany, “per desgràcia bastant superior als que hi ha avui dia“.

Des de ben petit li cridava el món de la política, però no encaminaria la seva vida al sector fins temps després. Mentrestant, va estudiar a Ca les Monges al Port de Pollença, posteriorment al Col·legi Miquel Capllonch i també va poder encetar el Col·legi Bocchoris, fet que qualifica com a “sort”.

Anys més tard, va estudiar BUP al Guillem Cifre de Colonya i quan va arribar l’hora de decidir cap a on tirar. Com no tenia res clar va elegir un camí “més pràctic i vaig anar a Sa Pobla a estudiar FP d’administració hostalera“. Després, va estudiar el Grau en Turisme a la UIB.

“Com a persona inquieta i treballadora sempre he compaginat estudis amb feina”

David Alonso

La seva inserció dins el món laboral es va produir ajudant al negoci familiar -un lloguer de bicicletes i Rent a Car- i amb setze anys va ser monitor de vela lleugera al RCNPP. També va ser cambrer durant quatre temporades fins que va fer feina un any a una entitat bancària. Aquest lloc de treball va servir de trampolí per accedir a una altra entitat, a la qual fa feina des de fa vint-i-tres anys. Amb els anys, s’ha continuat formant i té un màster en Assessorament financer i un altre en LCCI (Llei de Contracte de Crèdit Immobiliari), entre altres.

“Durant anys vaig compaginar la feina al banc amb l’assessorament comptable, gestió d’empreses i auditoria, fins que vaig començar a la política, als meus dies li faltaven un parell d’hores per fer tot el que volia fer”

David Alonso

Ara, fa 14 anys que es va endinsar dins el món de la política. “La meva arribada a aquest món va ser una mica tardana, amb 36 anys, però sempre m’ha agradat”. Les primeres passes foren formar part de la Junta Local del Partit Popular de Pollença, on “aportava el seu granet de sorra des del desconeixement -inicial- del que era l’administració local”, ens explica. Any i mig després es va veure immers a les eleccions del 2011 on va ser regidor d’Hisenda, Personal, OAC i Noves tecnologies.

A les eleccions de 2015 va ser candidat de manera “totalment inesperada”, comenta. Ho va tornar a ser el 2019, “on el partit va ser castigat en l’àmbit nacional amb un resultat no gaire satisfactori”, lamenta. Però, així i tot, va entrar com a regidor amb “un pacte de govern amb altres forces del centredreta”. Actualment, creu que està “preparat per ser batle, tenc l’experiència, el coneixement i la il·lusió que s’ha de tenir per poder ser-ho”, sentència.

“Ser batle del teu poble, per als que tenim la vocació de servei públic és el màxim que pots aspirar”

David Alonso

De navegar a recórrer carreteres en moto

Quan era més jove jugava a futbol a l’antic Cultural, practicava karate i era regatista de surf de vela. Era una persona molt esportista i ell mateix es considera “tot terreny”, però el nivell d’exigència que requerien tots aquests esports van fer que els anàs deixant amb el pas del temps. Ara, es dedica més a gaudir a l’aire lliure: senderisme amb en Pirulo -el seu rater-, activitats a la muntanya com ràpel, sortides amb moto o “aprofitar qualsevol excusa per navegar, ja sigui a vela a motor”. Fins i tot, ens conta que moltes nits es desperta amb la sensació d’anar lliscant a la seva taula de windsurf, “els que han practicat aquest esport m’entendran…” expressa divertit.

Però no tot és activitat física perquè també li agraden els moments de tranquil·litat. Gaudeix de sèries policíaques o d’un bon llibre de novel·la històrica -recomana “L’Heroi del Carib“, una novel·la històrica sobre l’almirall Blas de Lezo-.

El PP a Pollença i possibles pactes

Alonso ens explica que des del Partit Popular desitgen que Pollença “torni a ser un referent pel que fa al turisme de qualitat, un municipi modern que tingui cura de les seves tradicions, la seva cultura i sobretot el seu entorn”. Referent al seu programa consideren que “és un compromís amb els nostres ciutadans i esperem poder-lo complir”.

Quan li plantejam al regidor possibles pactes ens explica que en ser un partit “moderat de centredreta, les úniques línies vermelles serien els extremismes“. Així i tot, no descarta poder arribar a “acords puntuals a condició que siguin iniciatives beneficioses per Pollença”. Amb els partits amb una ideologia més contrària, creu que podrien “seure a parlar”. Encara que considera que els “possibles pactes que hi pugui haver al Govern potser marcaran el sentit dels pactes que es donaran a Pollença“.

Transmetre els valors i els coneixements adquirits als fills

Quan li demanam sobre el camí fet a la seva vida, tant professional com personal, David ens la defineix com “un aprenentatge continu on depenent de l’edat s’enfoca a unes prioritats o unes altres”. Continua, “quan ets jove et prepares per ser útil per a la societat, per això estudies i intentes fer les coses ben fetes, quan ja tens certa edat t’enfoques a transmetre els valors adquirits als teus fills“.

“Si mir enrere crec que no ha anat malament”

David Alonso

El candidat veu Pollença com una “joia que tenim la sort de posseir els pollencins, com diu el nostre himne Visca Pollença:
“Qui un pic et veu
Ja no t’oblida mai més
Estimem bons veïns
La nostra terra estimada…” conclou.Mostra més

Articles relacionats

Back to top button