Eu MollMunicipiPollença

Noves queixes veïnals

Els motius de les queixes versen sobre la brutor o la poca previsió a l'hora de fer les coses

Avui, les denúncies ciutadanes que ens arriben ténen a veure en torn a dos exios: el primer, l’estat i la neteja de les vies públiques i el segon, la poca previsió a l’hora de dur a terme accions d’obra municipal.

Alguns veïnats ens han fet arribar el seu descontent per un tema recurrent al municipi: el mal estat, la brutor i els excrements a les vies públiques i la falta, en general, de papereres.

En quant a la presència d’excrements a la via pública, ens posen fins i tot aquest exemple dut a terme a Santa Eulària del Riu (Eivissa), on s’ha arribat a legalitzar l’anàlisi de l’ADN dels excrements d’animals al carrer per poder trobar als seus amos i multar-los amb sancions de fins a 300 euros. El descontent ciutadà gira en torn a la brutícia de la via pública en general i el que es demanda/proposa és que s’augmentin, com a mínim, la quantitat de papereres als carrers com a element facilitador així com de serveis de neteja.

Si bé és cert que aquesta és una temàtica que reclama una co-responsabilitat entre ciutadania i institucions, donat que qui són responsables de fer tal acte incívic són qui llença brutors i els propietaris dels animals que no recolleixen els excrements, també és cert que la facilitació per a aquesta co-responsabilitat per part dels serveis públics és també una necessitat. Al passeig Anglada-Camarassa, per exemple, hi manquen papereres que anys enllà sí hi podiem trobar.

Una altre pregunta que podria plantejar-se al voltant d’aquesta qüestió és si els serveis de neteja són suficients. Són necessaris més empleats? Podria reduïr-se atur i incrementar la riquesa generant nous llocs de feina en aquest sector? Aquestes problemàtiques són les que han de plantejar-se conjuntament serveis de neteja i ajuntament. Sempre hi existeix també el contrapunt d’avaluar l’efectivitat i eficiència d’aquests serveis.

La segona problemàtica se’ns ha fet arribar denunciant que just dia 9 de maig, posant asfalt al carrer de davant el quarter de la policia, les màquines emprades van estar circulant pel nou empedrat del carrer del Jonquet i al carrer de Munar, el qual ja havia sigut reparat tot just fa uns mesos. El motiu de la queixa refereix a que el pas d’aquestes màquines per aquests carrers hi deixà restes d’asfalt i que així, es fa córrer el perill de fer malbé una reforma que és nova.

En aquest sentit, el que es denúncia és la falta de previsió a l’hora d’excecutar les obres. Els casos en aquest sentit són molt extensos: les inundacions del carrer formentor al moll per no haver situat correctament el clavegueram, la cosntrucció fa ja molts d’anys de la mànega del club nàutic que no deixa circular bé l’aigua de la badia, la problemàtica del parquet del pavelló per haver sigut instal·lat prèvia correcció de l’altura de les cistelles, la col·locació de les cistelles de la plaça Miquel Capllonch i el poliesportiu, les primeres en quant a la col·locació prèvia a l’afegitó d’asfalt (fent que així estiguin a altura més baixa) o la col·locació de les segones a fora de la pista, fent que cada una estigui a un nivell diferent, dissimulant-ho posteriorment amb un nou afegit de ciment. Hi podem trobar un llarg etcètera.

Si en aquest cas concret que se’ns ha denunciat s’hagués previst el nou asfaltat abans de fer les obres, aquest perill potser no seria tan gran. Alomillor es pugui procedir en vistes a tot l’anterior si qualque dia arriba a adequar-se el carrer del Gànguil, al Port de Pollença, del qual també ens arriben fotografies del seu mal estat.

Imatge del carrer del Gànguil, al Port de Pollença, enviat per ciutadà anònim
Imatge del carrer del Gànguil, al Port de Pollença, enviat per ciutadà anònim
Restes d’asfalt al carrer de Munar
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button