EconomiaEu MollMunicipi

Treballadors de l’AVPP en risc d’ERTO per la falta de serveis a les platges

L'Associació insta a l'Ajuntament a accelerar els tràmits de licitació dels serveis

La situació de la neteja i explotació de les platges de Pollença continua sent incerta mentre els treballadors de l’Associació de Veïns del Port de Pollença esperen una solució. Amb una plantilla habitual de 24 treballadors fixes, que en temporada alta pot arribar fins als 40 operaris, molts d’ells amb més de 20 anys d’experiència, es troben en una situació inèdita a finals de maig, sense haver començat la temporada.

Segons hem pogut saber, la preocupació augmenta entre els treballadors, ja que l’Ajuntament va treure a licitació els serveis temporals de platges el passat 20 d’abril. Entre aquests serveis es trobaven els lots per a l’explotació del lloguer de gandules i para-sols a les platges de Tamarells i Albercuix. No obstant, un increment del cànon del 130% respecte a la concessió anterior va fer que l’AVPP no pogués concórrer a la convocatòria, considerant-la econòmicament inviable. Com a resultat, aquests lots van quedar deserts.

L’Ajuntament ha anunciat que tornarà a licitar aquests serveis, però el procés administratiu podria allargar-se fins ben avançat el mes de juliol. Això deixa les platges sense serveis essencials i afecta directament els treballadors fixes de l’AVPP i les seves famílies. Des de l’AVPP exliquen que, si no es troba una solució immediata, els treballadors podrien veure’s afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), amb la possibilitat de quedar sense ingressos fins a la recuperació de l’activitat.

Davant d’aquesta situació crítica, l’AVPP insta a l’Ajuntament a accelerar els tràmits de la nova licitació o a cercar una via administrativament més ràpida que permeti dotar de serveis les platges del Port de Pollença i Cala Sant Vicenç. I remarquen que, això no només asseguraria els llocs de feina dels treballadors, sinó que també garantiria la qualitat dels serveis a les platges, essencials per al turisme i l’economia del municipi.

Els treballadors de l’AVPP esperen una resposta ràpida que permeti iniciar la temporada amb normalitat, evitant així les “greus conseqüències econòmiques i socials que l’actual retard podria provocar”, expliquen.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button