Eu MollMunicipi

Investigació en curs per la mort de quatre cans enverinats al Port de Pollença

La iniciativa "Justícia per a Lenny" demana major seguretat i neteja a la zona de cans de Llenaire

Durant els últims dies, el Port de Pollença ha estat sacsejat de nou per la notícia de la mort d’un altre ca enverinat a la platja. Sumant ja un total de quatre animals morts des del 25 de Nadal, i un que miraculosament va sobreviure.

Aquest lamentable succés no és nou, perquè des de fa anys, els residents locals denuncien la presència de verí a la zona i la falta d’una recerca exhaustiva per a donar amb els responsables. És per això que a través de la plataforma social Facebook, la iniciativa “Justícia per a Lenny” ha estat recopilant signatures i exigint una solució a aquest problema que afecta profundament la salut i seguretat dels animals. A més, han organitzat algunes reunions a la mateixa platja de Llenaire per a visibilitzar la situació i fer tasques de neteja en la zona, amb l’esperança de trobar rastres de verí.

Alguns veïns han presentat denúncies formals davant la Guàrdia Civil. Les autoritats del Servei de Protecció de la Naturalesa Seprona, juntament amb la Policia Local estan recopilant informació i investigant els succés. S’ha precintat la zona i s’ha col·locat un advertiment sobre la possible presència de substàncies tòxiques en el sòl. A més, la Policia Local ha comunicat que es té prevista la instal·lació de càmeres de seguretat en la zona afectada per a contribuir a les recerques, tal com ho han sol·licitat els residents mitjançant una recent petició que es va fer pública també a la plataforma Avaaz.org, a la qual es pot col·laborar amb la signatura de la campanya. Podeu accedir-hi fent clic aquí mateix.

Malgrat aixó, perquè els fets delictius puguin ser investigats, s’han de presentar denúncies formals davant les autoritats pertinents, ja sigui a la Policia Local o la Guàrdia Civil. Aquestes poden ser presentades en línia a través del lloc web municipal de l’Ajuntament de Pollença, en la secció específica de Denúncies, o en el lloc web de la Guàrdia Civil.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button