Eu MollMunicipiSalut

Es treballa amb els sèniors de la residència del Port de Pollença les habilitats motrius

Les activitats motrius suposen un benefici en la vida quotidiana i l'activitat física de totes les persones

El grup d’acció social del Port de Pollença va proposar una activitat a la residència de gent gran del Port de Pollença. La finalitat d’aquesta era treballar amb les persones usuàries les habilitats de motricitat fina.

Els voluntaris promogueren un taller de crespells, durant el qual els residents havien de fer servir les mans per a millorar la seva destresa. A més, el resultat d’obtenir un dolç típic de l’illa era una bona motivació per a ells i elles. Uns moments, segons ha explicat l’organització Càritas Diocesana de Mallorca a les xarxes socials, que varen ser agradables i de moltes rialles.

Aquest tipus d’espais segurs i còmodes són indispensables per a la gent gran, que, a més, sense adonar-se’n practiquen i estimulen els seus coneixements i habilitats.

La motricitat fina és la que permet moure i controlar amb precisió els músculs que s’articulen a les extremitats superiors (mans i dits). Aquestes es desenvolupen durant la infància, però es van perdent a mesura que avança l’edat, si no s’exerciten. Per aquest motiu, és important dur a terme diverses activitats que ens permetin adquirir-la de nou, ja que és essencial per a la majoria d’actuacions de la vida quotidiana: escriure, vestir-se, menjar, cuinar, fer el llit… A més, poden ser beneficioses per a l’activitat física en general.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button