MunicipiNatura

L’acord entre PSOE i SUMAR contempla una reserva marina a la Serra de Tramuntana

L'extensió d'aquesta àrea arribaria aprop de les aigües pollencines i podria representar-ne un impacte positiu

L’acord signat entre PSOE i SUMAR per a recolzar la possible investidura de Pedro Sánchez contempla en un dels sus punts sobre “impulso de una agenda verde para garantizar la sostenibilidad de hoy y mañana” que es crearà una reserva marina a la Serra de Tramuntana. Tot això dependrà, obviament, de que els socialistes aconsegueixin el recolzament de les forçes polítiques restants amb qui ha de pactar per poder arribar al govern.

Un impacte indirectament positiu per Pollença

Aquesta proposta és una exigència esperada des de fa molts anys per part del sector de la pesca del Nord de Mallorca. És més, la Cala de Sant Vicenç fa anys que sona per a ser un indret protegit en aquest sentit.

Si bé el projecte relatiu a la declaració d’aquesta reserva no contempla que la mateixa arribi fins les costes pollencines, ja que es preveu que la delimitació d’aquesta àrea, tal i com publica Diario de Mallorca, es situi entre la zona de ses Puntes (Sóller) i el Morro de’n Llobera (Escorca), tanmateix això acabaria tenint un impacte positiu per a la costa pollencina i els seus pescadors.

Seria un impacte positiu perquè si bé es podria projectar com una zona protegida declarada reserva integral, on la pesca hi fos totalment prohibida i això no afectaria de ple als caladors dels pescadors pollencins, també podria declarar-se una protecció parcial en la qual la regulació no afctàs als pescadors professionals.

Fos com fos, el fet de declarar una reserva marina proveïria la Serra de Tramutana, un indret on la biodiversitat és rica i és un potencial autòcton a nivell biològic, alimentari i d’alt valor gastronòmic, de que un dels seus indrets estàs protegit de la pesca massiva d’embarcacions tant professionals com, sobretot, recreatives. Així, aquesta àrea, que ocuparia una extensió de 5.000 hectàrees marítimes, es convertiria en un excel·lent territori de cria d’uns animals aquàtics que, des d’allà, proliferarien arreu de la Serra i de Mallorca. Amb la qual cosa, el benefici per a la costa Pollencina, que es troba sols a uns pocs quilòmetres, seria molt positiu.

Captura de Pantalla del document signat entre PSOE i SUMAR, pàgina 18
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button